Tasku lavale tulevad usaldus ja ilu

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Hõbehalli saladuse» jaoks varuti viisteist purki hõbedast pihustivärvi, suurem osa on sellest juba otsas. Silvia Vislap (hallis) rääkis, et homsel etendusel värvitakse ära ka juuksed ja nahk, Eleri Helimetsa sõnul otsitakse juustele vee alusel valmistatud hõbevärv.
«Hõbehalli saladuse» jaoks varuti viisteist purki hõbedast pihustivärvi, suurem osa on sellest juba otsas. Silvia Vislap (hallis) rääkis, et homsel etendusel värvitakse ära ka juuksed ja nahk, Eleri Helimetsa sõnul otsitakse juustele vee alusel valmistatud hõbevärv. Foto: Sille Annuk

Suurem osa Moekesel osalejatest tuleb homme Taskusse, et oma riideid ja võimeid näidata ning muidugi võita. Kahele kooslusele on moekonkurss nende põhitegevuse suhtes aga üsna kõrvaline.



Tähe noorteklubis algas eelmisel sügisel projekt «Noored jagavad oma elu», kus täiskasvanutele õpetatakse noorte asju. Eesmärk on parandada kahe põlvkonna omavahelist arusaamist.

Projekti juhtiv Tähe noorteklubi vabatahtlik Eleri Helimets rääkis, et kollektsioon Moekesel osalemiseks sai neil valmis kõigest paari nädalaga. Igaüks nokitses oma kostüümi kallal siis, kui aega leidis, ning lõplikult saadi kõik valmis ikkagi alles paar tundi enne eelvoorus Atlantise lavale astumist.

Noori tuli usaldada

Ise aastaid noortega töötanud ja projektis täiskasvanuna osalev Jana Elken muigas, et ei ole ennast kunagi nõelaga osavaks pidanud ja oli ausalt öeldes algul kogu kollektsiooni suhtes üsna skeptiline. «Aga noored ütlesid, et usaldage meid, see näeb hea välja,» rääkis Elken, et harjumatul kombel tuli ohjad noorte kätte anda ning nende juhendite järgi muudkui värvilisi lillekesi õmmelda.

Tulemus, «Hõbehall saladus», saadi kostüümid hõbedase pihustivärviga üle pihustades ning Elkeni arvates tuli see esimese mulje järgi üllatavalt hea välja. Seda arvas ilmselgelt ka Moekese eelvooru žürii, sest noorte ja täiskasvanute ühisprojekt pääses edasi finaali.

Eile õhtul kohtus kogu seltskond veel kord, sest kostüümid olid saanud pisut räsida ning vajasid tohterdamist ja ülevärvimist, pisut ka täiendamist. Üksteist tuli ka pisut moraalselt toetada, sest vähemalt täiskasvanutele on moešõul modellina esinemine üsnagi enneolematu kogemus.

Loomulikult ilus etendus

Oma etteaste on ka arstitudengitel, kes käisid märtsi alguses kolmes Tartu koolis söömishäirete ning iluteemalisi tunde andmas. Nende eesmärk on noortele näidata, et kaunis ja ülikõhn ei pea olema sünonüümid.

Noore disaineri Ingel Kutsari loodud pidulike kleitide kollektsioon ei võistle küll konkursil, kuid seda saab näha sel ajal, kui kohtunikud oma otsust teevad. Modellideks on kolme loengutes osalenud kooli – Tamme, Raatuse ja kommertsgümnaasiumi – noored.

Katrin Kurg Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsist rääkis, et need 12 neiut ja neli noormeest valiti välja kindlate kriteeriumide järgi.

Moešõul osaleda tahtjad pidid olema normaalse kehaehituse ja terve välimusega. Lisaks pidid nad täitma ankeedi, millega selgitati välja ka nende eluviiside tervislikkus.

Homne Moekesel esinemine on arstitudengite 37 tunnist koosnenud loengusarja viimane etapp.

Moeke

• Finaal on homme, 24. märtsil kell 15 Tasku keskuses.

• Osaleb 12 kollektsiooni, pooled nooremas ja pooled vanemas vanuserühmas.

• Nooremas vanuserühmas on kõik osalejad seotud koolidega. Disainerid ja modellid on Tamme ja Ülenurme gümnaasiumist, Reiniku ja Veeriku koolist ning kunstikoolist.

• Vanemas rühmas on kolm osalejat kunsti- ja Ülenurme gümnaasiumist, ülejäänud on iseseisvad disainerid.

• Anne noortekeskus korraldab Moekest juba 15. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles