Tartu jagas andekatele noorsportlastele toetust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi
Rasmus Mägi Foto: Margus Ansu

Tartu toetab tänavu linna 83 andekat noorsportlast vanuses 13-23 eluaastat kokku 27 633 euroga.

 «Linn on võtnud kindla eesmärgi leida noori andekaid talente ja toetada nende arengut, et oleks ka tulevikus sportlasi, kellele staadionitel, saalides ja lumel kaasa elada,» kommenteeris toetuste määramise komisjoni esimees ja abilinnapea Tiia Teppan. Andeka noorsportlase toetuse saamiseks laekus kokku 109 taotlust ning spetsialistidest koosnev komisjon otsustas neist toetusevääriliseks esitada 83 taotlust.

Taotlejad jagati kolme gruppi vastavalt nende esinemisele oma vanusegrupi tiitlivõistlustel. Esimese grupi toetuse sai seitse andekat noorsportlast: kergejõustiklane Grit Šadeiko - 2000 eurot, suusataja Karel Tammjärv – 1500 eurot, vee-mootorisportlane Sten Kalder 1033 eurot, kergejõustiklane Rasmus Mägi, vehklejad Erika Kirpu ja Julia Beljajeva ning VK Janika Sunshine rühm – 1000 eurot; teise grupi toetused määrati 10 noorsportlasele ja toetuse suuruseks 590 eurot; kolmanda grupi toetused määrati 66 noorsportlasele ja toetuse suuruseks 200 eurot.

Toetuse saamise eelduseks oli, et toetuse taotleja on osalenud vähemalt omavanuste vabariiklikel tiitlivõistlustel, tulnud seal kõrgeimale kohale ning osalenud vabariigi omavanuste koondisega rahvusvahelistel võistlustel. Toetused kantakse üle noorsportlaste koduklubidele ja klubid saavad seda kasutada konkreetse noorsportlase treeninglaagriteks, võistlusteks või varustuse muretsemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles