Tippkoolides on sõel endiselt tihe

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miina Härmas käis eile katsetel ligi 300 õpilast, paarsada tulevad veel ka täna.
Miina Härmas käis eile katsetel ligi 300 õpilast, paarsada tulevad veel ka täna. Foto: Kristjan Teedema

Juba mitu aastat on gümnaasiumi sisseastumiskatsed Tartus olnud kahes järgus: märtsis Treffneris ja Härmas ning kui nende tulemused on selgunud, siis aprilli lõpupoole teistes koolides.

Sel aastal ühines nimetatud kahega ka Jaan Poska gümnaasium ja lõi õpilastel kaardipaki veidi segi, siiski ei vähendanud see Treffnerisse ja Härmasse kandideerijate arvu.

Hugo Treffneri gümnaasiumi direktor Ott Ojaveer kinnitas, et viimasel kolmel aastal on neile õppima tulla soovijate arv püsinud stabiilne, kuigi gümnaasiumiealiste õpilaste arvu vähenedes hakkab see ilmselt kahanema. Kui palju soovijaid täpselt on, ei pidanud direktor vajalikuks avalikustada, kuid õpilaste endi seas räägitakse 700 kandidaadist.

Miina Härma gümnaasiumis oodati eile katsetele umbes 290 noort, tulemata jäi neist 15 ringis. Tänaseks on ennast kirja pannud 240.

Direktor Ene Tannbergi sõnul on sel aastal registreerunuid 40–50 rohkem kui eelmisel aastal, siis jäi arv alla 500.

Treffneris ja Härmas olid eile peale tavaliste testide ka vestlused koolinoortega, kes ei pea katseid tegema, kuna nad on kutsutud vabariiklikele olümpiaadidele.

Testidega üritatakse üldiselt välja selgitada, kas õpilased sobivad koolile, vestluste eesmärk on pigem teada saada, kas kool sobib nendele õpilastele õpingute jätkamiseks.

Ott Ojaveer rääkis, et eri õppeharudesse vastuvõtmiseks eeldatakse õpilase osalemist sellega seotud olümpiaadil, seetõttu tegid mõned noored ka lisaks teste. Näiteks humanitaarsuunda testideta sissepääsemiseks peab olema kutse matemaatika, eesti keele või ajaloo üleriigilisele olümpiaadile.

Nii Härmas kui Treffneris selguvad vastuvõetute nimed 25. aprilliks, vestlusele pääsejate nimekirjad pannakse Treffneris üles 12. aprilliks, Härmas algavad vestlused juba 2. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles