Sisekujundajad ja teiste utsitajad

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos uue sisekujundusega loodavad Võnnu õpilased saada kooli aatriumi ka uued diivanid.
Koos uue sisekujundusega loodavad Võnnu õpilased saada kooli aatriumi ka uued diivanid. Foto: Martin Pau

Võnnu kossuplatsi rajaval kolmikul on tules korraga mitu rauda. Neiud osalevad veel kooli aatriumile uue sisekujunduse tegemises, kõik kolm on käinud naabervaldade õpilasi enda moodi tegusaks utsitamas.

Perega Venemaalt Võnnu lähedale Läänistesse kolinud kunstnik Igor Makarevitš käis keskkooli luitunud ja kõledavõitu, läbi kahe korruse ulatuvat fuajeed nähes juhtkonnale välja idee meelitada kunstihuviga õpilased ise algusest lõpuni uut sisekujundust tegema.

Ideest küpses projekt «Minunäoline kool», mida veab abiturient Kadri Tiganik ning milles kaasa löövad kümmekond õpilast valmistuvad 11.–13. maini peetavaks koolituslaagriks Tartu kunstikooli õppejõudude käe all. Laager peab panema õpilaste fantaasia voolama.

«Siia on hubasust ja valgust vaja,» leiab Margit Pilden aatriumi kriitilise pilguga seirates. «Paljud, kes ootavad õhtupoolikul koolibussi, teevad aega parajaks just siin, sest raamatukogu on pärast lõunat kinni.»

Virve Roio ema, Võnnu eksvallavanem Külli Ojasaar juhib Võnnu ja Meeksi vallas ning Mustvee ja Kallaste linnas noorteprojekti «Olen vedur, mitte pidur». Näiteks Mustvee noored kehutati vabatahtlikena appi korraldama uisumaratoni.

Roio, Pilden ning Romet Lastik on käinud Ojasaarega koosolekuil kaasas rääkimas, kuidas nende arvates edukat meeskonnatööd teha.

«Omasugustega on nad julgemad, tulevad kergemini kaasa,» põhjendab Roio. Meeksis on pandud näiteks podisema suure kostüümipeo pada.

Sel nädalal aitavad Roio ja Pilden Võnnu kultuurimaja juhatajal korraldada laste teatrilaagrit. Lavale tuleb Vladislav Koržetsi «Koll kalli».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles