Laia tänava spordihoones avab uksed väärtfilmikino

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lai 37 endine spordihoone, kus tegutsevad erinevad kultuurikollektiivid.
Lai 37 endine spordihoone, kus tegutsevad erinevad kultuurikollektiivid. Foto: Kristjan Teedema

Mullu Tartus Athena keskuse kinosaalis tegutsenud väärtfilmikino taasavab uksed 31. märtsil Lai 37 võimlas. Kino kannab ka uut nime - Tartu Elektriteater. Programm hakkab koosnema peamiselt Euroopa režisööride väärtfilmidest.

Tartu Elektriteater ootab külastajaid alates 31. märtsist ning filme hakatakse näitama esialgu valitud kuupäevadel, ütles Tartu Elektriteatri reklaamijuht Emilie Toomela. 16. aprillist on plaanis korraldada seansse regulaarselt kolmel  päeval nädalas: esmaspäevast kolmapäevani.

Võrreldes teiste Tartus tegutsevate kinodega on programmis oluliselt suurem osakaal Euroopa filmidel, lisas Toomela. Erilise tähelepanu all saavad olema aga Eesti filmid, eesotsas märtsis esilinastuva Peeter Simmi mängufilmiga «Üksik saar».

Hooaja maiuspalaks peavad korraldajad ise mitmekesist dokumentaalfilmide programmi, mida hakatakse näitama igal esmaspäeval. «Dokk-programmi eesmärk on pakkuda intelligentset meelelahutust ning täita vaba nišš Tartu kinomaastikul.»

Eelmistest hooaegadest Athena keskuses on kaasa võetud eriürituste traditsioon. Filmielamuse rikastamiseks kutsutakse valitud kinoõhtutele põnevaid külalisi, et publikul oleks võimalus piiluda kinomaailma kulisside taha.

Tartu Elektiteatri tegemiste kohta leiab infot kino veebilehelt http://elektriteater.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles