Frisbivõistkonda sobib igaüks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Pello (paremal) sooritab ennastunustava hüppe lendava taldriku suunas. Mark Underwood (vasakul) ja Prastudy Fauzi üritavad teda püüdmisel takistada.
Janek Pello (paremal) sooritab ennastunustava hüppe lendava taldriku suunas. Mark Underwood (vasakul) ja Prastudy Fauzi üritavad teda püüdmisel takistada. Foto: Rommi Saar

Tuleval nädalavahetusel kohtuvad Tallinnas Männiku hallis ultimate frisbee turniiril «Kick in de Kök» 14 segavõistkonda Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist ja Venemaalt. Esimest korda astuvad võistlustulle ka Tartu asjaarmastajad.

Kuigi turniiril on ka eraldi naistearvestus, kus võistleb üheksa naiskonda, esindab Tartut segavõistkond, mis koosneb eri vanuses naistest ja meestest, teiste seas näiteks rahvatantsijatest ja välisüliõpilastest.

Treener Mark Lemon ütles, et kuigi ühe väiksema turniiri on võistkond ka varem mänginud, on «Kick in de Kök» esimene kahepäevane ja rahvusvaheline turniir. «See on suur sündmus ja kindlasti on konkurents kõva,» rääkis Lemon, «meie eesmärk on kogemust saada ja nautida ala, mis meile meeldib.»

Lemon avastas lendava taldriku mängu kodumaal Suurbritannias kolm ja pool aastat tagasi, kui oli ülikooli astunud. Eestisse tuli noormees eelmisel sügisel, et alustada magistriõpinguid semiootikas. Ta uuris Tallinna frisbiklubist, kas ka Tartus on mängijaid.

«Olin õnnega koos, sest sain Tõnni (Tõnn Sikk – toim) kontakti. Nad käisid oma sõpruskonnaga pargis mängimas,» kirjeldas ta nüüdseks kord nädalas Treffneri kooli võimlas treenivate Tartu frisbisõprade leidmist.

Sikk rääkis, et tema avastas ala Prantsusmaal Lyonis vahetusüliõpilasena, kust tõi ka õigetes mõõtudes ketta kaasa. Eelmise aasta suvel kutsus ta sõpru mängima ning nii arenes välja huviliste ring, kelle omakorda leidis Lemon.

Praeguseks on alal vähemalt 30 huvilist, kusjuures igal treeningul on kohal vähemalt 20. Treeningud jätkuvad ka pärast turniiri, lisaks korra nädalas toimuvale sisetrennile otsitakse kevadel võimalust õues mängida.

Mark Lemoni sõnul on frisbimängus parim see, et seda saavad harrastada kõik. Kuigi mängus on elemente teistest võistkonnaaladest, ei ole see nii kontaktne kui hoki või jalgpall, lisaks saavad naised ja mehed koos mängida. «Sa võid olla hea püüdja, hea viskaja või hoopis kiire jooksja – igaühest on võistkonnale kasu,» märkis ta.

Frisbi
• Frisbi ehk lendava plastist taldriku ametlik kaal on 175 grammi.
• Siseruumides mängitakse viis viie vastu, väljas on mõlemal võistkonnal platsil seitse mängijat.
• Taldrikut võib sööta igas suunas, peaasi, et see jõuaks oma mängijani. Mängija ei tohi sellega joosta ning söötmiseks on aega kümme (sees mängides kaheksa) sekundit. Kui sööt ei jõua oma mängijani (vaheltlõike, piiridest välja viskamise või bloki tõttu), muutub kaitse kohe ründavaks pooleks.
• Mäng propageerib ausat mängu ja sportlikkust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles