Tartlanna tõrjub palle Lille'is

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva-Maria Kikkas (punases) kannab väravavahi varustust kolmandat hooaega, enne seda näitas ta kergejõustikutrennis kogutud kiirust platsimängijana.
Eva-Maria Kikkas (punases) kannab väravavahi varustust kolmandat hooaega, enne seda näitas ta kergejõustikutrennis kogutud kiirust platsimängijana. Foto: Erakogu

Tartu Ülikooli arstitudeng Eva-Maria Kikkas, praegu Prantsusmaal Lille’is vahetusüliõpilane, võib aprillis liitnaiskonna The Valkyries koosseisus tulla esimest korda korraldatud Prantsuse naiste saalihoki meistrivõistluste esimeseks võitjaks.

Naiste saalihoki on Prantsusmaal küll alles lapsekingades, naistele eraldi liigat ei ole ja litsentsitud naismängijaid on vaid 48, kuid huvi ala vastu kasvab.

Seetõttu korraldaski kohalik saalihokiliit ka esimesed meistrivõistlused, kus osaleb kolm naiskonda. Need koondavad mängijaid erinevatest klubidest, kus naised muidu mängivad koos meestega.

Täisedu esimesel etapil

Valküürid on kogunenud Nordiques FC, Phoenix de Wasquehali ja Hoplites d’Amiensi võistkonnast. Veebruari keskpaigas peetud esimese etapi lõpetas Kikkase naiskond täiseduga: Pariisi klubide ühendus Panam United võideti 5:2 ning ida ja lõuna piirkonna liit Lady Storm 4:0. Tiitlivõitja selgub teisel etapil, mis toimub aprilli keskel Pariisis.

«Minuga võeti ühendust, et oleks väga vaja väravavahti, ja mõtlesin, et sellisest võimalusest tuleb ikka kinni haarata,» kirjeldas 23-aastane Kikkas seda, kuidas ta üldse sattus Prantsuse meistrivõistlustele osalema.

Saalihokit on ta mänginud viis aastat, sellest viimased kaks aastat on ta olnud väravavaht.

Varasematel hooaegadel on Eva-Maria Kikkas mänginud Eesti Maaülikooli SK naiskonnas, kuid õpingute tõttu mängib ta tänavusel hooajal hoopis kohaliku teise divisjoni meeskonnas FC Phoenix, mille ta leidis internetist.

«Kirjutasin neile, et tahaks lihtsalt kuskil mängimas käia, ja peale esimesi trenne kutsusid nad mind ametlikult oma tiimi mängijaks ka, kuigi mul see algul üldse eesmärgiks polnud,» rääkis ta. «Alguses arvasin, et ei leiagi võistkonda, sest siin ei tegeleta selle alaga nii palju, aga kui leidsin, siis lasin trenniasjad järele saata.»

Keeleõppele hea

Kuigi vahetusüliõpilasena peab Eva-Maria Kikkas tähtsaks eelkõige kohaliku keele ja kultuuri tundmaõppimist, meditsiinipõhiseid teadmisi ja kogemust ennast, siis saalihoki rindel seadis ta endale eesmärgiks leida võimaluse füüsiliseks trenniks, et mitte saalihokit ära unustada.

Ta ütles, et võistkonna leidmine on eriti suur boonus just keeleõppe seisukohast, sest kuigi ka teiste vahetusüliõpilastega proovitakse omavahel pigem prantsuse kui inglise keeles rääkida, siis trennis ei ole teist variantigi.

Naiskond, kus Kikkas mängib, on hetkeseisuga oma divisjoni põhja-lääneregiooni esimene. Ta ei osanud küll täpselt öelda, kuidas sealses liigas pärast põhiturniiri kohad välja selgitatakse ning samuti ei ole ta mängimas näinud lõunaregiooni meeskondi, kuid sõnas, et tema võistkond areneb kogu aeg.

«Mine sa tea,» vastas ta kavalalt küsimusele, kas toob Eestisse lausa kaks Prantsuse tiitlit.

Saalihoki Prantsusmaal

• Litsentsitud mängijaid 500, sh mehi 345, naisi 48, kuni 19-aastaseid noormehi 91 ja kuni 19-aastaseid neiusid 16.

• Tegutseb 21 saalihokiklubi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles