Turvakodu aitab Tartus lapsi juba 20 aastat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tiigi tänaval asuv Tartu laste turvakodu tähistab täna oma 20. tegutsemisaastat. Need aastad ei ole olnud lihtsad, kuid on andnud hindamatu kogemuse sealsetele töötajatele ja ajutise kodu neile, kes seda on vajanud, kinnitas turvakodu juhataja Piret Värno.

Värno sõnul on aastatega tulnud kogemused, kuidas turvakodu hoolealustega kõige paremini kontakti leida. «Peame väga tähtsaks peretunnet nii töökollektiivis kui ka kõigi sealsete elanike ringis.»

Juhataja hinnangul suhtuti turvakodu tegevusse esialgu tugeva eelarvamusega, kuid nüüd on see suhtumine palju positiivsem ja mõistlikum. «Väga tahaks näha, et ühiskond väärtustaks sotsiaaltööd rohkem.»

Värno on üks neljast inimesest, kes on töötanud turvakodus algusest peale. Tema sõnul oli Tartu laste turvakodu üks esimesi sellistest asutustest ning seetõttu pole olnud ka eeskujusi, vaid pidi õppima oma vigadest ja tegemistest.

Seoses sünnipäevaga on 5. märtsil turvakodus avatud uste päev, mil turvakodu töötajad võtavad lahkelt vastu külalisi, kes soovivad maja lähemalt näha. Lisaks jagavad töötajad lahkelt informatsiooni turvakodu kohta ja tutvustavad soovijatele abipakkumise võimalusi.

Turvakodus käib jätkuvalt kampaania «Teeme turvakodule head», mille raames kogutakse raha maja teise korruse remondi tarbeks. Kõik, kes soovivad turvakodule juubeli puhul kingitust teha, saavad teha näiteks annetuse Tartu linnavalitsuse sotsiaalabi osakonna arvelduskontole 10220060005019, selgitusega «Turvakodu remont».

Kuigi paberite järgi tehti turvakodu tööga algust 1991. aastal, siis tegelikult alustati tegevust 2. märtsil 1992. aastal Annelinna endises lasteaias. Praegusesse Tiigi tänava majja jõuti sama aasta oktoobris.

Tartu laste turvakodu on Tartu linnavalitsuse asutus, mis töötab ajutise varjupaigana, osutades abi, tuge ja kaitset vägivalla või konfliktide tõttu ohtu sattunud ja peavarju ning hoolitsuseta jäänud 3-18 aastastele lastele, vajadusel ka emadele lastega. Praegu on turvakodus keskmiselt 17 hoolealust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles