Tartu võib hakata läbi kiiruskaamera patustajaid pitsitama

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas ja kuidas saaks kiiruskaamera abil linna liiklusolusid parandada, selgub lähiajal.
Kas ja kuidas saaks kiiruskaamera abil linna liiklusolusid parandada, selgub lähiajal. Foto: TV3

Lähiajal võib Tartu linn koostöös politseiga võtta testimisele kiirust mõõtva kaamera, mis piirangut ületavad sõidukid ka pildistab. Mõte käidi välja eile linnavalitsuse juures koos käivas liiklusnõukogus.


Linnavalitsuse teatel analüüsiti mullust liiklusstatistikat ning arutati kiirust mõõtva kaamera paigaldamist mõnele linna liiklustihedamale ristmikule.



«Arutasime koos politsei esindajatega kiiruskaamera salvestiste kasutamisega kaasneda võivaid andmekaitse- ja muudest seadustest tulenevaid probleeme. Seda, kes ja kuidas saab kaamera jäädvustatud infot kasutada väärteo menetlemiseks, peaks selguma lähiajal,» rääkis liikluskorraldusteenistuse peaspetsialist Toomas Henno.



Seni on linn kasutanud kiirusmõõtetabloosid sõidukite loendamiseks, uus kaamera annaks võimaluse ka liikluseeskirjade rikkujate tuvastamiseks. «Ainuüksi kaamera olemasolu distsiplineerib sõidukijuhte,» kinnitas Henno.



Ühe võimaliku ristmikuna, kus kiirustmõõtev kaamera võiks linnas paikneda, pakkus ta välja Turu-Sepa ristmikku.



Veel analüüsis nõukogu ka maanteeameti liiklusstatistikat. Nagu mujalgi Eestis, vähenes ka Tartus mullu inimkannatanutega liiklusõnnetuste hulk.



Liiklusõnnetuste ning neis vigastada saanute arvud on viimase kolme aasta väikseimad. Eelmisel aastal juhtus Tartus 155 õnnetust, milles sai surma kolm ja vigastada 166 inimest.



«Kindlasti on õnnetuste vähenemisel suur roll politsei heal tööl ja paranenud liikluskultuuril, kuid oma osa on ka liikluskorraldusel ning tänavavalgustuse, eeskätt just ülekäiguradade paremal valgustamisel,» kommenteeris liiklusnõukogu esimees abilinnapea Margus Hanson.



Liiklusnõukogus oli kõne all ka kesklinna tasulisel parkimisalal asuvate taksopeatuste kasutamise kord. Lähiajal kutsub linn kokku taksoettevõtjate esindajad, kellega kavandatu läbi arutatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles