Muuseum paneb keelatud postisaadetised näitusele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil postimuuseum.
Pildil postimuuseum. Foto: Sille Annuk

Homme avab Eesti Rahva Muuseumi postimuuseum Tartus uue püsinäituse «Postis keelatud kaup», kus näeb nii alligaatori topist, maonahast rahakotti kui ka palju muud illegaalset, mida inimesed on püüdnud posti teel saata.

Maksu- ja tolliameti statistika näitab, et hoolimata keeldudest ja erinevatest piirangutest posti või kulleriga saadetavatele kaupadele, leidub inimesi, kes teadmatusest või teadlikult seda ignoreerivad, vahendas postimuuseum.

Kasvutrendis on ravimiteks klassifitseerivad ained ja elektroonikaseadmed, mis ei vasta siin kehtivatele nõuetele. Mullu avastas toll lisaks 61 postisaadetises lausa narkootilisi aineid.

Näitus «Postis keelatud kaup» viib meid igapäevaellu, andes infot, mida peaks teadma nii internetist tellimisel kui ka postiga kauba saatmisel ja saamisel. Näeb ka seda, miks on postis saatja aadress vajalik, kuidas kontrollib toll rahvusvahelisi saadetisi ning kuidas töötab Eesti Posti paki- ja kirjaliin.

Tartus näeb valikut sellest, mida kõike postiga saadetakse: lendkoera ja alligaatori topised, kobranahast rahakott ja rihm, hulgaliselt intellektuaalse omandi rikkumise näiteid jpm.

Koostöös Lõuna prefektuuriga pakub muuseum aprillis ja mais gruppidele võimalust näha-kuulda narkootiliste ainetega tegeleva politseiniku igapäevatööst tema enda suu läbi.

Väljapanek avatakse kolmapäeval, 29. veebruaril kell 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles