Poliitikaekspert räägib Venemaa presidendivalimistest

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuntud Vene poliitikaekspert Nikolai Petrov peab Tartu Ülikoolis loengu, milles tuleb juttu Venemaa poliitilisest olukorrast ja presidendivalimistest.

Nikolai Petrov on ajalehe The Moscow Times kolumnist ning ülemaailmse sotsiaalteadlaste võrgustiku PONARS-Eurasia liige, ajakirja The Journal of Power Institutions in Post-Soviet Societies teadusnõukogu liige ning kuulub ajakirja Russian Politics and Law toimetuskolleegiumi. Aastail 1990–1995 töötas Petrov Venemaa parlamendi, valitsuse ja presidendi administratsiooni nõunikuna, vahendas ülikooli pressiesindaja.

Petrov on oma arvukates teadusartiklites käsitlenud Venemaa poliitilist režiimi, nõukogudejärgseid siirdeprotsesse, demokratiseerumist, föderalismi, valimisi ja mitmeid muid  teemasid.

Oma loengus «Is the Party Over? Putin in March 4 Presidential Elections and Prospects for Russia’s Future» (Parteipidu läbi? Putin, presidendivalimised  ja Venemaa  tulevik) analüüsib ta presidendivalimistega seonduvaid sündmusi Venemaal.

Tartu Ülikooli Euroopa Liidu-Venemaa uuringute professori Viacheslav Morozovi sõnul toimuvad Venemaa presidendivalimised  seninägematu kodanikuaktiivsuse ja meeleavalduste tulva kontekstis.

«Kuigi Vladimir Putin valimised seegi kord üsna kindlalt võidab, on Venemaa poliitilises süsteemis toimumas märkimisväärsed muutused, mis on paisanud Venemaa maailma meedia tähelepanu keskmesse,» arvab Morozov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles