Tartu volikogu siiski ööistungile ei jäänud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavolikogu istung.
Tartu linnavolikogu istung. Foto: Sille Annuk

Kell 23.58 katkestas Tartu linnavolikogu esimees Mihhail Lotman neljapäevase maratonistungi pärast seda, kui volikogu oli jäänud toppama neljanda päevakorrapunkti juurde. Kokku oli kavas päevakorrapunkte läbi arutada 28.

Seekordne volikogu istung venis öösse seetõttu, et Keskerakonna fraktsioon nõudis teise ja neljanda päevakorrapunkti puhul kõigi parandusettepanekute ükshaaval läbi hääletamist. Parandusettepanekuid oli kokku enam kui 200. Partei eesmärk oli pidurdada koalitsiooni veetava koolivõrgu ümberkorraldamise kava vastuvõtmist.

Kella 23.50 paiku tegid Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku erakonna ning Keskerakonna fraktsioonid ettepaneku lõpetada volikogu istung pärast käimasoleva päevakorrapunkti arutamise lõpetamist.

Ettepaneku volikogu ees ette lugenud Reformierakonna fraktsiooni esimees Toomas Kapp põhjendas ettepanekut sellega, et volinikud on väsinud ning istungi katkestamine lubaks teha kvaliteetsemaid otsuseid.

Seega ei jõudnud volikogu koolivõrgureformi eelnõu arutamiseni. Volikogu koguneb uuesti kolmapäeval, 22. veebruaril. Siis on päevakorras ka koolivõrgu eelnõu.

Keskerakond lõpetas vaheaegade võtmise, linna arengukava parandusettepanekud hääletati paketina.

Menetlemata jäi 24 päevakorrapunkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles