Kunstimuuseumi ja raamatukogu võidutööd jäid endiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnaraamatukogu ja kunstimuuseumi arhitektuurivõistluse võidutöö aastast 2011, nüüd kavandatakse selle asemel Vabaduse puiestee äärde parkimismaja.
Tartu linnaraamatukogu ja kunstimuuseumi arhitektuurivõistluse võidutöö aastast 2011, nüüd kavandatakse selle asemel Vabaduse puiestee äärde parkimismaja. Foto: Tõnu Laigu, Koit Ojaliiv, Mari Rass, Elo Kiivet, Asko Uukado ja Holden Vidas

Septembris arhitekt Emil Urbeli vaidlustuse tõttu edasi lükatud piduüritus, kus avalikustatakse Tartu kunstimuuseumi ja linnaraamatukogu võidutööde autorid, on tuleval kolmapäeval. Samas avatakse ka võistlustööde näitus Kaarsillal.

Žürii vaatas võistlustööd uuesti üle ja määras auhinnad samas järjestuses nagu augustiski. Võitis «Palimtsest», teiseks tuli «6969696-lehtrid», kolmandaks «KUMA». Ostuauhinna said «UNIFYING PLAZA» ja «Tänukiri».

Urbel ütles eile, et probleem säilib. «Žürii on hinnangud töödele laiemalt lahti kirjutanud, aga olemus jääb samaks,» ütles ta. «Sissejuhatavas osas žürii kinnitab, et ükski töö ei vastanud võidu tingimustele. Eks ma mõtlen, mis ma nüüd teen. Minu meelest ajavad võistluse korraldajad segamini ideekonkursi ja riigihanke, kus otsitakse konkreetsete tingimustega tööd.»

Linnakodanik Kalle Kulbok ütles, et protokoll võttis sõnatuks. Detailplaneeringu rikkumised on võidutöö puhul kõrvale jäetud.

«Tegemist on asja silumisega,» ütles Kulbok. «Ekspertide arvamustest on midagi õigustuseks välja otsitud, ilmselt on seda teinud linnaarhitekt Tiit Sild. Kõige põhimõttelisem asi, mis detailplaneeringuga sai kokku lepitud, et arhitektuuriline lahendus peab sobituma vanalinna hoonetega, on kõigi tööde puhul täitmata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles