Põllumajandusmuuseum avab näituse tervislikust toidust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Põllumajandusmuuseum avab 17. veebruaril näituse «Biotehnolooogia ja tervislik toit meie laual», mis läheneb toidu tootmisele teaduslikult.

Koostöös Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskusega valminud väljapanek tutvustab, kuidas nüüdisaegsete seadmetega viiakse läbi uurimusi erinevates teadusvaldkondades.

Muuseumi teatel selgitatakse skeemide, fotode, tekstide ja videolõikude abil biotehnoloogilist tootmist ja selle olulisust, uuritakse toidu stabiilsust, kvaliteeti ja tervislikkust. Näidatakse, kuidas seedetrakti mudeli abil saab simuleerida noorte ja vanade, haigete ja tervete inimeste seedetrakti ning uurida seedimise käigus toimuvaid protsesse.

Muu hulgas tutvustatakse skemaatiliste jooniste abil pärmide kasutusvõimalusi biotehnoloogias. Näiteks rangelt juhitud tingimustes kasvatatud pärmirakke saab panna tootma olulisi keemilisi ühendeid, mis on algmaterjaliks meditsiinis ja kosmeetikatööstuses.

Ülevaade antakse teaduslikult uuritud leiva, juustu ja jäätise valmistamise tervisesõbralikest tehnoloogiatest.

Väljapaneku koostasid Mare Viiralt, Maarika Tang ja Priit Paris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles