Tartus tuleb kasutatud sporditarvete laat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sportimisvahendid.
Sportimisvahendid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sihtasutus Tartu Sport korraldab 25. veebruaril Annelinna spordimajas sporditarvete taaskasutuslaada, kuhu on oodatud oma kasutatud suuskade, uiskude, kangide, kurikate ja ka kõige muuga kauplema kõik spordihuvilised.

Teadupärast on spordikaubad üsna kallid ning selline laat pakub inimestele hea võimaluse müüa-osta-vahetada või niisama ära anda spordikaupu, mida ise enam ei vajata, rääkis laada üks korraldajatest, sihtasutuse Tartu Sport juhatuse liige Eve Lill.

«Kuna suvine kirbuturg osutus Tartus väga edukaks ning andis märku sellest, et tartlaste seas on taaskasutus populaarne eluviis, siis otsustasime pakkuda uut võimalust.»

Taaskasutuslaadale oodatakse müüma eraisikuid ja spordiklubisid, kuid äriettevõtted ja kasutatud riiete kauplused ei ole oodatud. Müügi eest tasu ei võeta, samuti pole vaja eelnevalt registreeruda. Kiiremad saavad endale kohapealt müügilauad.

«Endale väikseks jäänud asju võivad müüma tulla ka lapsed ise ning kindlasti võiks kohale tulla kogu perega,» soovitas Lill.

Laat alustab kell 11. Samal ajal on avatud leiunurk, kust lapsevanemad võivad tulla otsima oma laste spordihoonetesse unustatud asju. Lisaks Annelinna spordimajja jäetud esemetele tuuakse asju kohale ka teistest sihtasutuse hallatavatest hoonetest (Tamme staadion, Turu spordihoone, Visa spordihall).

Kaotatud asju saab otsida laadapäeval kell 11-14. Viimase tunni jooksul müüakse omanikuta jäänud esemed sümboolse hinna eest maha.

Laadal on kavas ka heategevusmüük, kuhu võivad oma sporditarbeid ja -riideid annetada kõik soovijad. Müügist saadud rahaga läheb TÜ Kliinikumi Lastefondi.

Esimese spordikaupade laada edust sõltub, kas selliseid müügipäevi hakatakse korraldama ka edaspidi. Esialgu plaanib Tartu Sport neid korraldada kolm-neli korda aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles