Arstid elustasid külmaohvrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakaseline nädalavahetus Tartus.
Pakaseline nädalavahetus Tartus. Foto: Graafika: TPM

Pühapäeval oli Tartus selle talve käredaima pakasega ilm, kell üheksa hommikul näitas Emajõe veemõõdusamba termomeeter 29,8 kraadi külma. Tõraveres oli hommik veel külmem, meteoroloogid panid seal kell kuus kirja 32,1 külmakraadi.

Käredalt külm nädalavahetus andis tööd arstidele. «Laupäeval oli meil külma pärast väga raske juhtum,» ütles Tartu Ülikooli Kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna (EMO) juhataja, eile valvearstina ametis olnud Kuido Nõmm. «Meile toodi külmast kodust leitud alajahtunud vanem inimene, tal tekkis kiirabiautos külma pärast südamesurm.»

Arstid elustasid teda mitu tundi ja nende töö kandis vilja. Mis patsiendist aga edasi saab, ei julgenud Kuido Nõmm eile veel öelda.

Külmakahjustusi saanud näppude, kõrvade, põskede ja ninade pärast käis reedel ja laupäeval EMOs mitu inimest. Reedel toodi sinna külmavõetud näppudega mees, kes oli purjuspäi tänavale magama jäänud.

Arstide abi vajas ka paar sportlast, kes olid trenni tehes ninad-kõrvad ära külmetanud.

Külmakartlik Tartu Ülikooli botaanikaaed on seni suutnud pakasele vastu panna.

«Seni läheb meil veel hästi,» ütles Tartu Ülikooli botaanikaaia direktori asetäitja Jüri Sild eile lõuna ajal. «Küte on põhjas, peame vastu, aga reservi küll enam väga pole.» Botaanikaaia töötajad on külma pärast valvel, stardivalmis on lisapuhurid ja gaasipõletid.

Pakane peaks lähipäevil küll veidi järele andma. EMHi eilse prognoosi järgi tuleb ööl vastu teisipäeva 22–28 ja kohati 31 kraadi külma. Kolmapäeva öösel on külma 12–18 ja kohati 22 kraadi. (TPM)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles