ERR: TÜ naistekliinikus paranesid loote jälgimise võimalused

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Heade annetajate toel saab Tartu Ülikooli naistekliiniku sünnitusosakond loote tsentraalse jälgimise süsteemi, mis võimaldab tulevase ilmakodaniku südame tegevust jälgida ka väljaspool palatit, näiteks puhketoast.

Kui seni pidid meedikud tulevase ilmakodaniku seisundit jälgimas käima palatis, siis uus loote tsentraalse jälgimise süsteem võimaldab seda teha näiteks kabinetist, koosolekuruumist ja isegi puhketoast, mis muudab lapse sünni senisest veelgi turvalisemaks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ja teine asi on see, et see süsteem teeb esmase monitooringu analüüsi ära ja kui seal on midagi natukene viltu, siis ta annab sellest kohe alarmiga teada,» ütles TÜ naistekliiniku sünnitusosakonna juhataja Fred Kirss.

Esmane monitooring tähendab, et arstid-ämmaemandad saavad hoida pidevalt silma peal loote südametegevusel, ilma et peaks palatis naise kõrval seisma. Tartu Ülikooli naistekliinikus oleks uue süsteemi korral ühel monitoril jälgitavad kõigi üheksa sünnitustoa emad ja looted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles