Harrastusteatrid tõid riigifestivalilt autasusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu üliõpilasteater proovis.
Tartu üliõpilasteater proovis. Foto: Kristjan Teedema

Tartlased, elvalased ja jõgevamaalased tõid kaasa auhindu nädalavahetusel Türi kultuurimajas peetud harrastusteatrite riigifestivalilt.

Žüriisse kuulunud Kaie Mihkelson, Külli Reinumägi ja Andres Noormets nimetasid üheks laureaadiks kolme samaväärse hulgas Tartu Üliõpilasteatri trupi, kes etendas Aleksandr Vvedenski «Ivanovite jõulupuu» (lavastaja Kalev Kudu).

Kolme naisnäitleja preemia hulgas sai ühe Aire Pajur ema osa eest lavastuses «Halb ema» (Elva Sinilinnu harrastusteater, lavastaja Astrid Hallik) ja teise Tess Pauskar Priscilla osa eest lavastuses «Patukahetseja» (Vilde teater).

Parimaks meesnäitlejaks tunnistas žürii Rein Annuki osatäitmiste eest lavastustes «Võidulaenu loosipilet» (Tabivere harrastusteater) ning «Patukahetseja» (Vilde teater) ning parimaks dramaturgiks Jüri Kaldmaa, kes on Isaac Bashevis Singeri «Patukahetseja» dramatiseerija ja lavastaja.

Parimaks rahvatükiks nimetas žürii Tabivere harrastusteatri etendatud «Võidulaenu loosipileti», mille on lavastanud Tõnis Lepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles