Tartu ootab lapsi jalgrattakooli

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratturid.
Jalgratturid. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Mullu sügisel Tartu linna ning Tartu keskkonnahariduse keskuse koostöös loodud jalgrattakool jätkab tegevust. Lapsi oodatakse registreeruma 15. veebruaril algavatele kursustele.

Huvilistest moodustatakse kolm gruppi, kes hakkavad koolis käima kord nädalas, vahendas linnavalitsuse pressiteade. Veebruari keskel algavad teooriatunnid kestavad kuni mai keskpaigani. Laste sõiduõppe ja täiskasvanute kursustega alustatakse aprillis.

Jalgrattakoolis pööratakse erilist tähelepanu õppesõidule linnaliikluses, sest kursuse läbinud võivad pärast lubade kättesaamist sukelduda jalgrattaga reaalsesse liiklusvoogu. Kevadel  täiendatakse lauluväljakul asuvat jalgrattasõidu õppeväljakut ning paigaldatakse selgitav stend, et vanematel oleks seal kergem oma lastele rattasõitu õpetada.

Tartu abilinnapea Raimond Tamme sõnul on linn erinevates strateegilistes arengudokumentides seadnud sihiks kujundada Tartust jalgrattasõbralik linn ning ahvatleda linlasi järjest enam oma igapäevaseid liikumisi jalgrattaga tegema.

«Jalgrattasõidu õppeväljaku rajamine ning regulaarsete koolituste korraldamine aitavad kindlasti oluliselt kaasa jalgrattakultuuri edasiarendamisele ning ratturite ohutuse suurendamisele,» leidis Tamm.

Laste jalgrattakooli kursustele saab registreerida keskkonnahariduse keskuses, telefonil 736 6120 või e-kirja teel info@teec.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles