Ministri näoga tsiklimees avas tossates festivali

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Al Paldrok megafoniga ja Peeter Allik pasunaga olid Tartu kolmanda rahvusvahelise graafikafestivali kunstimaja suurimas galeriis sama hästi kui avanud, tabas arvukat publikut üllatus.

Urmas Viigi keset saali seisva autoriprojekti, musta mootorratta maketi summutitest paiskus saali paks pilv haisvat tossu, nii et kunstihuvilised tunglesid saalist välja ja kirtsutasid nina. Ainult haridus- ja teadusministri Jaak Aaviksoo näoga tsiklimees näis olukorda rõõmuga nautivat.

Nõndaviisi oli ühtaegu avatud nii kogu festival kui ka suurima saali väljapanek, mille nimeks on üks pikk sõna – «Kunstiakadeemiatelikvideerimine».

Graafikafestivali avajad käisid laupäeval läbi ka kõik teised festivali väljapanekud. Neid on lisaks Tartu kunstimajale ka kirjandusmaja krüptis, galeriis Noorus, loomemajanduskeskuses, Tampere majas ja Jakobi mäel lastekunstikooli galeriis.

Näitused on avatud 12. veebruarini. Festivali kavas ( tartugraafika.multiply.com ) on ka töötoad ja loengud.

Graafikafestivali arvustab kolmapäevases Tartu Postimehes kunstiajaloolane Enriko Talvistu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles