Uued bussid tõid Tartus linnatranspordi kasutajaid juurde

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe bussid.
Sebe bussid. Foto: Sille Annuk

Mullu kasvas Tartus ühistranspordi kasutajate arv, sest piletimüügitulu suurenes 2010. aastaga võrreldes 5,6 protsenti. Sõidupiletite hinnad püsisid aga samal tasemel.

Tartu abilinnapea Raimond Tamme hinnangul on bussisõitjate arvu kasvule kaasa aidanud vedaja vahetus. Aasta tagasi alustas liinivedudega AS Sebe, kes tõi liinile uued madalapõhjalised
bussid.

Ühes sellega paranes Tamme sõnul ka linna reisijateveo teenuse kvaliteet.

«Loomulikult ei jää me nö loorberitele puhkama ning meil on nii sel kui järgmisel aastal kavas veel mitmeid bussiveoteenusega seonduvaid tegevusi, mille elluviimine peaks kindlasti bussisõitjaid rõõmustama,» ütles abilinnapea pressiesindaja vahendusel.

Mullu müüs piletimüügi enda kätte võtnud linnavalitsus 2 786 690 euro eest bussipileteid, mis ületab aasta varem kogutud summat 5,6 protsendi võrra. Enim suurenes tunnipiletite ja ID-piletite müük, samas vähenes märgatavalt tava- ja soodusüksikpiletite müük.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles