Vikipeediale tehtud fotod kultuurimälestistest jõudsid näitusele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnaraamatukogu fuajeedes saab vaadata näitust fotovõistluse «Kultuurimälestised Vikipeediasse» parimatest töödest.

Mullu septembris korraldatud fotokonkurss kutsus Eesti inimesi märkama enda ümber muinsuskaitsealuseid objekte ning innustas neid fotodele jäädvustama, rääkis linnaraamatukogu avalike suhete juht Linda Jahilo.

Võistlus korraldati üheaegselt 18 Euroopa riigis ühise nime «Wiki Loves Monuments» all. Eestis oli võistluse läbiviijaks Wikimedia haruorganisatsioon MTÜ Wikimedia Eesti, nõu ja jõuga toetas muinsuskaitseamet.

Võistlusele laekus 71 osalejalt 3112 fotot, mis kujutasid 1717 Eestis asuvat mälestist. Üle Euroopa kogunes kuu aja jooksul fotosid üle 165 000. Võistlusele saabunud pilte kasutatakse Vikipeedias kultuurimälestistest rääkivate artiklite illustreerimiseks.

Linnaraamatukogus on väljas fotokonkursi äramärgitud tööd. Alates veebruari teisest poolest saab näitust vaadata Annelinna raamatukogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles