Paberi­majandusega saab hakkama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Leiner
Vireo juht
Merle Leiner Vireo juht Foto: TPM

Füsioteraapia ja tervisespordifirma Vireo juht Merle Lei­ner õpetab, et Eesti Liikluskindlustuse Fondi kodulehelt www.lkf.ee leiab vajaliku info, kuidas fondi ressursse vigastustest taastumisel kasutada.

Ta ütleb, et sageli arvatakse, et tegemist on tapva paberimajandusega, kuid asi ei ole sugugi nii hull. Liikluskindlustus on kohustuslik kindlustusliik, sest autodega juhtub õnnetusi sagedasti.

Kui avariis peaks ka inimene viga saama, siis hüvitatakse liikluskindlustuse alt kõikide kannatanute ravikulud.

Ravikulude hüvitamiseks on vaja esitada liiklusõnnetuse põhjustanud osapoole kindlustusele taotlus ja mõned dokumendid.

Näiteks arstitõend, mis kinnitab, et vigastused on tekkinud liiklusõnnetusest, arsti määratud ravi ja raviarve. Liiklusavarii peab olema registreeritud, ja selle kohta saab kindlustusest juhtumi numbri.

Merle Leiner õpetab sedagi, miks on mõistlik taotleda taastusravi kulude katmist liikluskindlustuse kaudu. «Sellepärast, et taastusravi protseduuride maht ei ole piiratud ning see võimaldab määrata kliendile sellist ravi, nagu ta tegelikult vajab,» ütleb ta. «Teenuste järjekorrad on väljaspool haigekassa rahastatud teenuseid lühemad.»

Liikluskindlustuse võimalusest teavitamine on veel üks samm füsioteraapia teenuse parema kättesaadavuse poole, kinnitab Leiner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles