Tiit Veeber teeb kontserdi välja

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Veeber.
Tiit Veeber. Foto: TPM

Täna õhtul leiab Vanemuise väikses majas aset soojaet­­tevõtja Tiit Veeberi korraldatav kontsert, millel astub üles 1960. aastate kuldlaulude esitaja Kollane Allveelaev G.

Kontserdi esimeses pooles näeb laval aga Eesti eripärast tšellokvartetti C-JAM, kus neli meest pakuvad kuulajatele nelja klassikalise instrumendiga rokk- ja popmuusikat.

AS Giga omanik Tiit Veeber ütles, et sellele kontserdile on kutsutud kõik Giga töötajad, aga needki inimesed, kellega ettevõte kokku puutub ja kellega koos linnas kraave kaevab.

«Et viimasel aastal olen arstidega palju tegemist teinud, siis on kutsutute seas nemadki, eriti õed,» lausus ta. «Kui sa haiglas ikka näed, kui väikse tasu eest õed rasket tööd teevad, siis jääd mõtlema.»

Küsimuse peale, kuidas tervis on, vastas Veeber: «Nii kui Jaamamõisa pull, kaabin jalaga maad ja mörisen!», ning mainis oma kahetunniseid spaades ujumisi ja üht hiljutist sünnipäeva, kui ta tantsis neli tundi jutti. «Inimesed kahtlustavad juba, et ma simuleerin,» naeris ta.

Tänane kontsert tähistab ka 20 aasta möödumist ajast, mil sai alguse Giga muusikaprojekt kuldlaulude esitajaga Kollane Allveelaev G ning millest sündis kaks ülimenukat helikandjat «Tagasi paradiisis».

«Tegelikult on see kõik meil kestnud kauemgi kui 20 aastat. See oli 1989. aasta novembris juba, kui me laululava all kokku saime – Andrus Esko ja mina ja Ivo Linna ja Jaak Joala –, seal oli poisse palju. Sealt see hoog hakkas,» meenutas Veeber. «Elu on lai, laia diapasooniga ees – kord ühele, kord teisele poole.»

Veeber märkis lõpuks, et jah, ta teeb südamevaluta kontserdi välja, ja neid inimesi on ehk 300 ringis.

Oma aastalõpusoovi kohta ütles Veeber, et talle on kõige tähtsam linna ühtne areng. «Kui linnas natuke laiemalt ringi liigud, siis mõtled, et ei oleks ainult südalinn, et saaks ka ääred järele,» sõnas ta. «Isiklikke soove, neid on ka, aga neid mõtlen öösel teki all.»

Giga aastalõpukontsert
• Vanemuise väikses majas täna õhtul kell 18.30 koos tšellokvarteti C-JAM, Ivo Linna, Kaire Vilgatsi ja Kollase Allveelaeva G-ga.
• Pääsmeid saada ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles