Aastalõpunäitus lisas galeriisse seinu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Mall Nukke teab, et näituse teeb kas paremaks või halvemaks vormistus.
Kunstnik Mall Nukke teab, et näituse teeb kas paremaks või halvemaks vormistus. Foto: Margus Ansu

Kunstnik Mall Nukke teab, et näituse teeb kas paremaks või halvemaks vormistus. Tal on väljapanekute kujundamise ja koostamise alal küll kogemusi, kuid need on kogunenud seni tema oma loomingu ülespanekust. Ise kujundas ta ka kunstimaja väikses galeriis tänavu sügisel näha olnud väljapaneku «Urban Mystic II».

Seistes eile Tartu kunstimaja teise korruse galeriis maalikunstnik Kerttu Lätti värvirohke ja kunstnikunime Iff all esineva autori mustvalgete akrüülmaalide vahel, kinnitas Nukke, et Tartu kunstnike aastalõpunäitusega teeb ta kuraatoridebüüdi.

Kõigepealt valmis tal mõttes näituseruum. Ideest olid eilseks kujunenud kõrged värvilised vaheseinad. Neile ülesriputust ootas lõviosa peaaegu 140 tööst, mille kunstnikud olid kohale toimetanud. Mõni nägi sealjuures hirmsat vaeva. Näiteks Rein Ereb. Ta on vineerist kanuu katnud Postimehe vanade numbritega. Sellise kolaka kollaaži  toomiseks tarvitas ta bussi.

Aastalõpunäituse avamine  kunstimajas (Vanemuise 26) on täna kell 18. Samas jagatakse preemiaid.

Tähtsaima Tartu kunstiautasu, Ado Vabbe preemia – tänavu 1300 eurot –, saab Tartu Ülikooli maaliõppetooli professor, Eesti Kunstnike Liidu president Jaan Elken. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles