Maaülikool püstitas vilistlasausamba

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaülikool püstitas paekivist monumendi, et tähistada 20 aastat maaehituse eriala õpetamist ülikoolis.
Maaülikool püstitas paekivist monumendi, et tähistada 20 aastat maaehituse eriala õpetamist ülikoolis. Foto: Eesti Maaülikool

Eesti Maaülikool rajas oma Tähtvere linnakusse paekivist ausamba, mis tähistab maaehituse eriala õpetamist viimasel kahel kümnendil.

Monument avatakse 21. detsembril kell 13. Üritus lõpetab ühtlasi Eesti Maaülikooli 60. juubeliaasta sündmused, teatas ülikooli pressiesindaja.

Eesti Maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi maaehituse osakonna juhataja Jaan Miljani sõnul on plaanis tulevikus luua monumendi ümber ka nurgakujuline telliskividest müür, mille igal kivil asuks ehituse eriala lõpetanu nimi.

«Tänased tudengid ja tulevased sisseastujad saavad ka oma nime kivisse jäädvustada ning selle juba 310 ehituse eriala vilistlase tellise juurde müüri kinnitada – nii hakkab monument ajapikku kasvama, sümboliseerides nii maaehituse vilistlaste tugevust kui ka ülikooli jätkusuutlikkust,» rääkis Miljan.

Kivide loomisel Misso savitööstuses aitavad kaasa ka tänased maaehituse eriala tudengid.

Monumendi asukoht on Eesti Maaülikooli metsamaja (Kreutzwaldi 5) Tallinna maantee poolses servas, vana turuhoone fermi lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles