Valga haigla pole süüdi mõistetud ülemarsti saatust otsustanud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sell
Andres Sell Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga haigla juhataja Marek Seer ei osanud veel öelda, kas täna kohtus ebaseaduslikes ravimikatsetes süüdi mõistetud haigla ülemarst Andres Sell jätkab haiglas tööd või mitte.

«Ma ei ole jõudnud tema endaga veel arutada,» ütles Seer täna Postimehele.

«Ma pean nägema süüdistuse kokkuvõtet. Ma ei tea ka, milline karistus talle mõistetud on – selle pealt näeb ära, kas tekivad mingid piirangud seoses tööga. Ma ei ruttaks sündmustest ette ja tahaks seda tema endaga arutada,» sõnas Seer.

Seeri sõnul pole ta käimasoleva kohtuprotsessi detailidest Selliga rääkinud, sest kõnealuseid uuringuid tegi Sell enne Valga haiglasse tööle asumist. Valga haiglas on ta tööl umbes aasta.

«Mulle ei olnud tema tööle võtmisel saladus, et selline kohtuprotsess võib tulla,» kinnitas Seer.

Tartu maakohus mõistis täna Andres Selli kokkuleppemenetluses süüdi keelatud kauba ebaseaduslikus sisseveos, ebaseaduslike inimuuringute tegemises, teise isiku kallutamises dokumendi võltsimisele ja võltsitud dokumendi kasutamises ning määras talle rahalise karistuse summas 31 281 eurot ja 50 senti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles