Linnavõim lubab lumetõrjeks valmis olla

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetormijärgne olukord Kastani tänaval talvel 2010.
Lumetormijärgne olukord Kastani tänaval talvel 2010. Foto: Ove Erm.

Täna hommikul Tartus esimesi langevaid lumehelbeid näidanud talvehommik paneb mõtlema kahe viimase aasta suurtele lumetormidele. Ka sellele, et paljud Tartu tänavad olid sadude järel pikalt liiklusele läbimatud.

Linnavalitsuse teatel on Tartu vedanud talve eel laiali 160 tonni liiva ja 10 tonni soolaliivasegu. See materjal on mõeldud majaomanike jaoks, kelle kohustus on enda krundiga piirnevatel kõnniteedel libedust tõrjuda.

Lisaks alustati koostööd Annelinna korteriühistutega, et talvine teehooldus jõuaks ka linna suurima elamurajooni kvartalisisestele teedele.

Linnapuhastuse peaspetsialisti Madis Tammeoru sõnul on suurim probleem lumetõrjel tänavatel parkivad sõidukid. «Eriti palju peavalu põhjustavad lumekoristajatele pikemaks ajaks tänavatele seisma jäetud sõidukid.»

Linnavalitsus palub aotoomanikel mõelda muu hulgas selle peale, kuidas nende poolt kasutatav tänav ka puhtaks saaks ning viia lumesaju korral oma sõidukid hoovidesse või lähimatesse
parklatesse.

Tammeoru sõnul on raskusi ka suurte korrusmajade vaheliste kvartalisiseste teede koristamisega, sest inimesed kasutavad neid teid autode parkimiseks. Samal ajal leidub Annelinnas mitmeid alakasutatud parklaid.

Selleks, et talvist teehooldust oleks kortermajade rajoonis võimalik
paremini korraldada, alustas linna puhastusteenistus koostööd Tartu
Korteriühistute Liiduga. Liidu kaudu jagatakse teavet, milliste juurdepääsuteede hooldus tellitakse linna poolt, kus tuleb seda korraldada ühistuil ja kus on võimalik teha koostööd.

Samuti on kavas suuremate lumesadude järgselt hakata korteriühistute liidule puhastusringide kohta teavet jagama. «Esimene koostöö ühistutega lehtede äraveol õnnestus igati ja mõtlesime ühist tegutsemist jätkata - linna puhtus on ju meie ühine huvi,» lisas Tammeorg.

Valmistunud on linn ka ka libedusetõrjeks. Lisaks lahtistele liivakohtadele on välja pandud ka 20 soolaliivaseguga konteinerit, kust krundiomanikud saavad võtta seda kõnniteedele puistamiseks.

Bussiliiklusega ja peatänavate talihooldust teevad Tartus Tänavapuhastuse AS (läänepiirkond) ja AS Veolia Keskkonnateenused (idapiirkond). Kõrvaltänavaid hooldavad Teho Eesti Teehooldus OÜ, Tänavapuhastuse AS ja Bron Teenindus AS.

Sellel talvel hooldab linn esmakordselt ka bussipeatusi. Neid hoiavad korras Tänavapuhastuse AS, Elva Kommunaal Grupp OÜ ja  AS Veolia Keskkonnateenused.

Linlasele vajalikku talvist teavet leiab Tartu linna veebi esilehel «Pane tähele» rubriigis pealkirja alt «Talv Tartus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles