Lõuna uus politseijuht ei taha rapsima hakata

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kohv.
Tarmo Kohv. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Äsja oma Riia tänava kabinetis koha sisse võtnud uus Lõuna politseiprefekt Tarmo Kohv tunnistab, et Tartu ja Jõhvi töökeskkond erinevad teineteisest suuresti.

«Kui me räägime sellest, mismoodi elab politsei lõunas ja mismoodi idas, siis töötingimused on nagu öö ja päev,» ütles ta.

Tööd lõunas ja idas ei saa siiski ka muus osas võrrelda. «Kogu keskkond on siin teistsugune ja kohe hakkab silma ka siinne elutempo, mis on kuidagi rahulikum,» lisas ta. «Siinsed sündmused ja keskkond on teine.»

Seotud Viljandimaaga

Uuel prefektil on enda sõnul siiski kahju, et ta sai Ida prefektina vaid aasta tegutseda. «Olla ühes ametis üks aasta on lühike aeg, aga midagi ei ole teha, meie kanname paguneid ja elu peab edasi minema,» lausus ta.

Kohv on enda sõnul pärit Tallinnast, tema isa aga Viljandimaalt. «Mul on seal praegugi suvekodu ja selles mõttes on hea tunne, et ka Viljandimaa on minu vastutada,» lisas prefekt.

Kõigepealt püüab Kohv uues ametis sisse elada. «Eks siis saab võtta ette samme, mida on vaja astuda. Ma ei taha rapsida,» sõnas ta.

Kohv kinnitas, et tema ülesanne on tagada prefektuuris töörahu ja kindlustunne tuleviku ees. «Kui on vaja teha mingeid muudatusi, siis tuleb neid teha, aga need peavad olema kaalutud ja mõistuspärased,» lausus prefekt, lisades, et eelmine juht Aivar Otsalt andis talle üle heas korras prefektuuri.

Kaks inimest kaasa

Kohv võttis Ida prefektuurist Tartusse kaasa kaks inimest. Veiko Järva oli seal korrakaitseosakonna juht, nüüd aga vanemkomissar.

«Tema missioon on tulevase ühendasutuse ettevalmistamine,» lausus Kohv. 2010. aastal liidetakse piirivalveamet, politseiamet ja kodakondsus-migratsiooniamet. «See on piisavalt mahukas ülesanne, millega Järva tegeles ka idas,» lausus Kohv.

Lisaks asub Kohvi abina tööle Ida prefektuuris kommunikatsioonipealikuna tegutsenud Kristina Kostina.

Tarmo Kohv (40)
Sündinud Tallinnas
Lõpetanud 1986. aastal Tallinna 47. keskkooli ja 2001. aastal sisekaitseakadeemia
Teenistuskäik politseis
1991-1993 eriteenistuse nooreminspektor, inspektor, vaneminspektor
1993-1998 julgestusteenistuse politseijuhtivinspektor, komissar
1998-2004 julgestuspolitsei kaitsetalituse ülemkomissar
2004-2006 Pärnu politseiosakonna ülemkomissar
2006-2007 julgestuspolitsei julgestusosakonna politseidirektor
2007-2008 Ida prefektuuri politseiprefekt
Alates aastast 2009 Lõuna prefektuuri politseiprefekt
Kohv sai muu hulgas 2005. aastal pärnakatelt tiitli «Pärnu suurim sõber»
Allikas: Lõuna prefektuur

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles