Tartu vanim mees sai 103

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanim tartlane Albert Peebo.
Vanim tartlane Albert Peebo. Foto: Sille Annuk

Albert Peebo tähistas eile Tähtveres oma 103. sünnipäeva. Noorem tütar Sirje Kokassaar, kelle juures ta koos naise Lindaga elab, kattis kohvilaua ning kõik lähedased olid kohal.

Tütar Sirje Kokassaar usub, et pikk eluiga on tema isal geenides, sest ka isa kolm vanemat venda ja teised lähemad sugulased on elanud kõrge eani.

Tütar usub veel, et isa 103. sünnipäev on saabunud ka tänu ääretult rahulikule meelele ja sõbralikkusele – mitte kunagi ei ole tal olnud tahtmist tülidesse kippuda.

Et Albert Peebo tervis ei ole sel sügisel enam nii hea kui varem ning tütre perel tuleb tema eest hoolitsemisega vaeva näha, on ta seda tundes eriti leplik ja tänulik.

Tütar ütleb, et isa, kel on praegu raske rääkida, annab kogu olekuga märku, kui palju ta tütre hoolt hindab ning kuidas ta sooviks mitte kuidagi tüliks olla.

Sirje Kokassaar, kes hooldab nii oma 103-aastast isa kui 90-aastast ema, ütleb, et kui vähegi võimalik, peaksid kõik inimesed saama oma eluõhtu veeta ikka kodus, mitte hooldeasutuses. «Meie siin saame hästi hakkama, sest kogu mu pere toetab mind, eriti pojad Raul ja Rein,» sõnab ta.

Albert ja Linda Peebol on kaks tütart, kolm tütrepoega ning kaks tütrepojalast, kellest noorim, Mirjam, pole veel aastanegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles