Vanalinn sai plastist uisuplatsi

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gildi perenaine Auli Solo ja loomemajanduskeskuse juhataja Raul Oreškin näitasid ette, kuidas plastkattel uisukaari teha.
Gildi perenaine Auli Solo ja loomemajanduskeskuse juhataja Raul Oreškin näitasid ette, kuidas plastkattel uisukaari teha. Foto: Margus Ansu

Antoniuse õue elavda-miseks eile avatud tasuline kunstliuväli ei võimalda uiskudel tuhiseda nagu jääl, kuid plastkattel uisutamist proovinud leidsid, et algajaile ja pühapäevasõitjaile on plats päris paslik.

«Kas läheb libedamaks ka?» küsis Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja Marianne Menning uisuväljakut pidava Tartu Loomemajanduskeskuse juhatajalt Raul Oreškinilt pärast esimest prooviringi. «Ikka hoopis teistmoodi kui jääl – jalg kipub takerduma,» tunnistas Menning hiljem Tartu Postimehele.

Raul Oreškin ütles, et püsivate miinuskraadide saabudes saab Pärnu firmalt Kamex Puit renditud USA päritolu liuplatsikattele valada õhukese jääkooriku.

«Aga isegi siis, kui katet veega ei kasta, läheb see miinuskraadidega libedamaks,» lubas Oreškin. «Päris jääga seda muidugi võrrelda ei saa, aga seda kasutavad harjutamiseks isegi profihokimeeskonnad ja algajaile on see eriti hea, sest pole valus kukkuda.»

Kahe Tartu Postimehe reporteri proovisõit Tähtvere Puhkepargi laenutusuiskudel näitas, et vähegi ettevaatamatumad manöövrid võivad siruli paisata küll.

Tiirutamine Antoniuse õue ligi 200-ruutmeetrisel plastplatsil maksab oma uiskudega 1,7 eurot ning seda ajapiiranguta. Tund laenuuiskudel maksab 3,8 eurot.

Raul Oreškini sõnul maksab loomemajanduskeskus Kamex Puidule kunstkatte eest 650-eurost kuurenti.

Arvamus

Triin Vaaro
Tartu mängu-asjamuuseumi direktor

Uisutasin viimati lapsena. Kartsin enne selle väljaku proovimist, et saan liikuda ainult ettevaatlikult platsi ääri mööda, aga tegelikult läks päris hästi. Vähemalt minusugusele algajale tundub väljak küll päris hea.

Soovitan soojalt, tulge ja proovige järele. Siia pole ju põhjust tulla ainult uisutamise pärast – ümbrus on ilus, silm puhkab.

Juta Kuhlberg
Loomemajanduskeskuse ettevõtluskonsultant

Väga mõnus oli. Lapsena olen päris palju uisutanud ja selle järgi ütlen, et selline väljak on algajaile parem kui päris jää, sest ei tule ülearu suurt hoogu. Sellel kattel on ka lihtsam tasakaalu hoida.

Minu meelest oli ka pidamist päris piisavalt. Aga selle juures julgen soovitada proovida minna peale rulluisutehnikaga. Looge endale enne romantiline meeleolu ja hakake tasakesi proovima, hoidke käest kinni ja unistage.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles