Valmis suurteos hääbuvast rahvast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Postimehe palvel tõlkis sõnumi liivi keelde liivlasest teadusdoktor Valts Ernštreits (37), kes on Tartu Ülikooli eesti ja üldkeeleteaduse instituudi teadur, Liivi Kultuuri Keskuse aseesimees ja portaali Livones.lv toimetaja. Ta on täna konverentsil esitletava suurteose üks autoreid, toimib ka tõlgina ja peab ettekande.
Tartu Postimehe palvel tõlkis sõnumi liivi keelde liivlasest teadusdoktor Valts Ernštreits (37), kes on Tartu Ülikooli eesti ja üldkeeleteaduse instituudi teadur, Liivi Kultuuri Keskuse aseesimees ja portaali Livones.lv toimetaja. Ta on täna konverentsil esitletava suurteose üks autoreid, toimib ka tõlgina ja peab ettekande. Foto: Repro

Täna kell 12 algab Tartu Ülikooli ajaloo muuseumis konverents «Liivlased. Maa. Rahvas. Ajalugu», mis toob liivlastest rääkima tunnustatud teadlasi meilt ja mujalt. Konverents on rahvusvahelise liivi keele ja kultuuri aasta tippsündmus Eestis.

Ettekannetele järgneb tänavu valminud teoste tutvustus. Esitletakse ka Läti, Eesti, Soome ja Saksamaa teadlaste koostöös sündinud koguteost «Liivlased. Ajalugu, keel ja kultuur». See on läbi aegade põhjalikem eesti keeles avaldatud teos liivlastest.

Raamatute esitlusele järgneb liivi muusika kontsert. Esilinastusele tuleb Vahur Laiapea film «Professor Viitso liivlased». Selle peategelane on Tartu Ülikooli emeriitprofessor Tiit-Rein Viitso, kes on aastakümneid uurinud liivi keelt ja on üks parimaid liivi keele oskajaid tänapäeval.

Rahvusvaheline Liivi Sõprade Selts ja Liivi Kultuuri Keskus on kuulutanud 2011. aasta rahvusvaheliseks liivi keele ja kultuuri aastaks.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles