Uuenenud Elva teelõik sai puhkekoha

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva maantee ääres on nüüd nii autojuhtidele kui jalgratturitele mõeldud kahe varjualusega puhkekoht, kus saab kasutada ka kuivkäimlat.
Elva maantee ääres on nüüd nii autojuhtidele kui jalgratturitele mõeldud kahe varjualusega puhkekoht, kus saab kasutada ka kuivkäimlat. Foto: Sille Annuk

Läinud nädalal lõppes 6,8-kilomeetrise Tartu–Aiamaa teelõigu taastusremont, millega valmis ka uus jalg- ja jalgrattatee linna piirist Külitseni.

Maanteeameti Lõuna regiooni asedirektor Janar Taal ütles, et kuigi tööde tegija AS Teede REV-2 ületas mõne nädala lepingus ette nähtud tähtaega, võib tulemusega rahule jääda. «Meil oli kaks eesmärki ja need oleme saavutanud – uuendada teekatet ja rajada jalgtee Tartust Külitseni ehk eraldada kergliiklejad maanteeliiklusest,» lausus Taal, kelle sõnul on tegu vaid vaheetapiga.

«Maanteeametil on olemas kogu Tartu–Elva maantee eelprojekt, mis näeb ette kaks pluss kaks rajaga teed, aga selle ehitus tuleb natuke kaugemas tulevikus. Praegu pole see majanduslikult kasulik, sest liiklust ei ole nii palju,» rääkis Taal.

Valminud teelõigul on kahe varjualusega ja tualettidega puhkekoht, mis on mõeldud nii autojuhtidele kui ka kergliiklejatele. Tartumaal on see esimene, samasugune tuleb Taali sõnul järgmisel aastal Tabivere ja Pikkjärve vahele. «Selliseid kohti on vaja ja keegi peab olema pioneer,» lausus Taal.

Autojuhtide kriitikat, et uue teelõigu aeglustusradadeta parempöörded tekitavad liiklusohtlikke olukordi, Taal ei jaganud.

«Erinevalt vasakpöördest parempööre liiklust ei sulge. Tuleb küll hoogu maha võtta. Nii palju kui mina olen projekteerijatega rääkinud, ei ole see liiklusohtlik. Autojuhid peavadki hoidma pikivahet,» selgitas Taal, kuid lisas, et Kan­nis­tiku mahasõidul võetakse teepiire siiski neli meetrit lühemaks. Tartumaa selle suve suurim tee-ehitus läks maksma 3,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles