Paula Palmeose mälestuseks sünnib näitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

18. novembril täitub sada aastat keeleteadlase ja kauaaegse Tartu Ülikooli soome-ugri keelte kateedri dotsendi Paula Palmeose sünnist.

Seda päeva tähistatakse juubelinäituse «Mitä uutta kuuluu?» avamisega Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas 17. novembril kell 17 ja kõnekoosolekuga «Paula Palmeos 100» 18. novembril kell 14 Tartu Ülikooli peahoone auditooriumis 139.

Näituse avamisel meenutavad Paula Palmeost TÜ filosoofiateaduskonna soome-ugri osakonna juhataja Tõnu Seilenthal, Eesti Kirjandusmuuseumi teadur Rutt Hinrikus, Tartu Tamme gümnaasiumi õpetaja Piibe Leiger ja Eesti Rahva Muuseumi teadur Vaike Reemann.

Paula Palmeose õppejõutegevus algas juba 1937. aastal, mil ta õpetas Budapestis eesti keelt. Soome ja ungari keelt õpetas ta Tartu ülikoolis 1944. aasta sügisest 1989. aasta sügiseni – ühtekokku 89 semestrit.

On meenutatud, et dotsent Paula Palmeose ajal valitses soome-ugri keelte kateedris eriline akadeemiline hõng. See avaldus tema leebe järeleandmatusena, mida koges iga eesti filoloogiat õppinu, eriti soome keele tüüpkondade tuupimisel ja lektüüri vastamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles