Lastefond saab üksteist

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastefond
Lastefond Foto: Repro

Täna tähistab Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond oma üheteistkümnendat sünnipäeva. Pidu algab kell 11 lastekliiniku auditooriumis Lunini tänav 6, kus  üles astub eriliste noorte ansambel Allikabänd. 

Sündmusel räägib fondi ja lastehaigla koostööst lastekliiniku juhataja Marika Kirss, tervituskõne peab lastefondi nõukogu liige Peeter Tulviste.

Lastefondi juhatuse liige Küllike Saar teeb aga kokkuvõtte aastast ning tänavuse suurprojekti tulemustest ehk insuliinipumpade kampaaniast. Paljude toetajate ja annetajate toel on insuliinipumba saanud üle 60 lapse.

Et tänane päev, 14. november on maailma diabeedipäev, siis kutsub lastefond koos teiste oma koostööpartneritega inimesi just täna Eesti Selveritesse veresuhkrut mõõtma. Nii loodetakse veelgi enam tähelepanu pöörata diabeedile ning panna inimesi rohkem mõtlema oma tervise peale.

Küllike Saar märkis, et uudis on seegi, et lastefond on otsustanud koostööd teha peatselt algava Pimedate Ööde filmifestivaliga. Lastefondi Mõmmik ja PÖFFi Hunt käisid üheskoos lastehaiglas filmimas videoklippi, mis PÖFFi ekraanil ka näitamisele tuleb.

Klipi eesmärk on jutustada kinopublikule, millega lastefond tegeleb, ning tutvustada lastehaiglat. Festivali ajal kogutakse annetusi nägemispuudega laste toetuseks.

Läheneva jõuluaja peale mõtleb lastefond samuti, rõõmustades peatselt valmivate  jõulukaartide üle, mida hakkavad müüma skaudid. Kaardi hinnaks saab 1 euro, millest 50 senti läheb insuliinipumpade ostmiseks.

Sünnipäevakingisoov
• Kingituseks ootab Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond uusi püsiannetajaid.
• Püsiannetajaks saab end vormistada aadressil http://lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.
• Seni on lastefondil 514 püsiannetajat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles