Antoniuse õue saab loomemajanduskeskus

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antoniuse gildimaja tekstiili külaliskoda.
Antoniuse gildimaja tekstiili külaliskoda. Foto: Margus Ansu

Hiljemalt detsembrist tahaks Tartu linnavalitsus Antoniuse õue majandamise üle anda Tartu loomemajanduskeskusele lootuses, et käsitöömeistrite hoovi eest ei tule peale maksta rohkem kui tänavu.

Selline oli abilinnapea Argo Annuki kokkuvõte Antoniuse õue tuleviku kohta.

Seni on Antoniuse õue ja selle hooneid majandanud MTÜ Antoniuse Gild, kuid ei ole ots otsaga kokku tulnud, on tekkinud kommunaalvõlad, mille tasumiseks on küsitud linnalt lisatoetust, ja peale selle on taotletud tulevaks aastaks linnaeelarvest antava toetuse topeldamist.

Pakkumine on tehtud

Kolmapäevasel nõupidamisel tegi loomemajanduskeskus linnale oma pakkumise ja esitas plaanid seoses Antoniuse õuega.

Annuki sõnutsi on loomemajanduskeskuse arusaamise järgi piisav samas mahus toetus, nagu oli sel aastal 19 000 eurot ehk vanas rahas 300 000 krooni.

Antoniuse gildi liikmed saaksid oma käsitöökodades edasi toimetada, kuid nad oleksid edaspidi linnalt Antoniuse õue kompleksi rentiva loomemajanduskeskuse allrentnikud.

Peale selle on loomemajanduskeskusel plaanis senisest aktiivsemalt välja rentida An­toniuse õue neid ruume, mis seni on kasutuseta või alakasutatud, et suurendada omatulu.

Seni on peaaegu kasutuseta olnud väliskunstnikele kasutada andmiseks mõeldud külalisateljeed.

Kiirus on taga

Linn tahab Antoniuse õue haldamise loomemajanduskeskusele üle anda niipea kui võimalik, kuid enne seda on vaja analüüsida, kas loomemajanduskeskus ikka tuleb senise toetusega välja. «Et ei juhtuks nii, et kahe kuu pärast on jälle vaja lisaraha ja siis jälle lisa,» ütles Annuk.

Omaette küsimus on Anto­niuse gildi kommunaalarvete võlg, mille õiendamiseks taotles gild linnavalitsuse reservfondist toetust ja mis õigupoolest oligi Antoniuse õue haldamise põhimõtete muutmise vallandaja.

Annuki sõnul on selge, et loomemajanduskeskusele võlgu kaasa ei anta ja linn aitab võla tasumisel.

Linnale esitatud taotluse järgi on Antoniuse õu võlgu 2946 eurot ehk üle 46 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles