Loomemajanduskeskus sai uusi ettevõtteid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks äriplaani kaitsnud ettevõtteid, OÜ Lumekiri, valmistab kindakirjast inspireeritud mustritega tarbeesemeid, suveniire ja rõivaid.
Üks äriplaani kaitsnud ettevõtteid, OÜ Lumekiri, valmistab kindakirjast inspireeritud mustritega tarbeesemeid, suveniire ja rõivaid. Foto: Lumekirja arhiiv

Läinud nädalal kaitsesid Tartu Loomemajanduskeskuses oma äriplaani kaks uut ettevõtet – OÜ Lumekiri ja Evelini Moesalong OÜ. Esimene tegeleb tekstiilikäsitöö ja -disainiga ning teine moeloomega.

«Mõlemad on potentsiaalikad ja korralikult läbi mõeldud äriideed ning ettevõtjad on väga motiveeritud oma plaanide ellu viimisel,» ütles loomemajanduskeskuse ettevõtluskonsultant Juta Kuhlberg.

Üks äriplaani kaitsnutest, OÜ Lumekiri, toodab käsikudumismasinal kootud tarbeesemeid, suveniire ja rõivaid, millel on  kasutatud eesti rahvuslikest kindakirjadest inspireeritud mustreid.

Näiteks kuuluvad firma tootevalikusse sülearvutitaskud, mobiiliümbrised ja kotid, aga ka kodu- ja lastekaubad. Toodetes on kasutatud küll rahvuslikke kindakirjamustreid, kuid tänapäevaste lõngavärvide, tehnikate ja kangatöötluse abil on neil moodne ilme.    

«Nad on märganud hästi inimeste ootusi ja töötanud välja ilusad trendikad tooted, millel on rahvuslik eripära,» nentis Kuhlberg.

Teine äriplaani kaitsnud ettevõte, Evelini Moesalong OÜ, tegeleb, nagu nimigi ütleb, moega, pakkudes igale kliendile individuaalselt õmmeldud hästiistuvaid rõivaid. Lisaks korraldab moesalong käsitööhuvilistele töötubasid.

Mõlemad loomemajanduskeskuse eelinkubatsiooni ehk äriideest küpse äriplaani vormimise perioodi läbinud ettevõtjad on saanud toetust ettevõttega alustamiseks Eesti Töötukassalt.

Edaspidi jätkavad nad  loomemajanduskeskuse inkubatsiooniettevõtetena, saades keskusest igakülgselt nõu ja tuge äri edasi arendamisel.

Tartu Loomemajanduskeskuses tegutseb koos kahe uue tulijaga 19 inkubatsiooniettevõtet ning eelinkubatsioonis on 15 inimest, kel soov alustada ettevõtlusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles