Tartu katlamaja turbapunkri tulekahju kustutati

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linna piiril süttis ööl vastu tänast Anne Soojuse katlamaja turbapunker. 
Pildil põlenud punker.
Tartu linna piiril süttis ööl vastu tänast Anne Soojuse katlamaja turbapunker. Pildil põlenud punker. Foto: Margus Ansu / Postimees

Täna varahommikul süttinud AS Anne Soojuse katlamaja turbapunkri tulekahju likvideeriti kell 18.30.

Kustutustööde käigus tõid päästjad koos Fortumi ja Anne Soojuse töötajatega punkrist välja umbes 300 kuupmeetrit tuleohtlikku turvast, mis jahutati veega ning transporditi Raadile. Ettevõtte töötajad jäävad objektil olukorda jälgima.

Täna kell 2.44 teatati häirekeskusele, et Tartu linna piiril Luunja vallas on süttinud soojaettevõtte AS Anne Soojus turbapunker.

Sündmusele reageerisid kõrgema väljasõiduastme järgi päästjad Tartu, Tõrvandi, Võnnu, Puhja, Jõgeva ja Tabivere komandodest. Päästetöid asus juhtima Tartumaa operatiivkorrapidaja.

Päästjate sündmuskohale saabudes põles turbapunker, milles ladustati umbes 1000 kuupmeetrit turvast ning rajatise katusest oli näha ka leeke. Päästjad avasid kustutustööde teostamiseks punkri katuse ja kustutasid põlevat turvast läbi katuse ja punkri luukide. Ühtlasi jahutati rajatist
väljastpoolt. Kustutustöödeks vajalik vesivarustus on tagatud asutuse veereservuaarist ja linna veevärgist.

AS Anne Soojus esindajate sõnul ei mõjuta tulekahju soojatootmist ja tarbijaid, kuna tegemist on reservpunkriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles