Tartu Ülikool avaldas loodusmuuseumi ideekonkursi võitjate nimed

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli loodusmuuseumi uuendamiseks korraldatud ideedekonkursi võitis kavand «Mets».
Tartu Ülikooli loodusmuuseumi uuendamiseks korraldatud ideedekonkursi võitis kavand «Mets». Foto: Tartu Ülikool

Kui möödunud nädalal esitles Tartu Ülikool oma loodusmuuseumi uue ekspositsiooni ja sisekujunduse ideekonkursi võidutööd, siis nüüd on teada ka nimed, kes võidutöö lõid.

Ülikooli pressiesindaja teatel avati täna loodusmuuseumis konkursi võidutööde autorite nimeümbrikud. Ideekonkursile esitati kokku viis tööd, millest preemiad said kolm.

Ideekonkursi võidutöö «Mets» autoriks oli KOKO arhitektid OÜ koosseisus Raivo Kotov (kollektiivi juht), Liis Lindvere, Raili Paling, Andrus Kõresaar, Indrek Mikk ja Maris Kahr.

Teist ja kolmandat preemiat jaganud tööde «Organell» ja «Tunne» autorid olid vastavalt Marje Karu (kollektiivi juht), Helen Rebane, Mari Hunt ja Elo-Liina Kaivo ning Oliver Alver (kollektiivi juht), Greete Veskiväli, Maris Kerge, Kadri Kerge, Mari Põld, Helen Oja ja Marita Mätas.

Hindamisel said määravaks tööde vastavus ekspositsioonile ja hoonele, samuti uudsed lahendused ning nende teostamise võimalikkus.

«Võidutöö läheneb asjatundlikult meie muuseumi kollektsioonide eksponeerimise vajadustele ning pakub sisukaid lahendusi loodushariduse edendamiseks,» märkis Tartu Ülikooli loodusmuuseumi direktor Urmas Kõljalg.

Võidutöö saab aluseks loodusmuuseumi uue ekspositsiooni ja õpikeskkonna projekteerimisele. Uuendatud loodusmuuseum avab uksed 2013. aasta suvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles