TEDx Tartu tiivustab taas mõttelendu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moekunstnik Reet Aus.
Moekunstnik Reet Aus. Foto: Mihkel Maripuu

26. novembril peetakse Tartus taas maailmakuulsa konverentsi TED vaimsusest («ideed, mis väärivad jagamist») kantud kohalik sõsarüritus TEDx, kus esinejatel on proovile panev ülesanne pidada 18 minutiga oma elu parim kõne.

Konverentsi teemadevalik on TEDx Tartu ühe korraldaja Laura Kalda selgitusel mitmekesine, silmaringi avardav ning pakub kuulamist alates disainist ja loodusjuttudest muusika, uuenduslike äriideede ja tehnoloogiliste lahendusteni.

Toolist proovikabiinini

Nõusoleku konverentsil esinemiseks on andnud disainer Reet Aus (räägib teemal «From trash to design»), meedia-, kirja- ja rännumees Hendrik Relve («Eesti loodus globaalsel taustal»), arst, füsiaater ja liikumisteaduste doktor Ragnar Viir («Inimene ja tool»), andmeturbeteadur Dan Bogdanov («Usaldusvajaduse vähendamine digitaalses andmetöötluses»), kirjandusteadlane, esseist ja kirjanik Rein Veidemann («Eestlaseks olemise põhialused»), virtuaalse proovikabiini Fits.me kaaslooja Heikki Haldre ning konsultant, koolitaja ja lektor Roy Leighton, kes seob loomingulisuse, äri ja õppimise.

Muusikutest astuvad üles Jarek Kasar (Chalice) ja Mari Pokinen. Kahelt esinejalt veel oodatakse nende viimast sõna.

«Konverents on mõeldud kõigile avatud ja laia silmaringiga inimestele, keda huvitab, mis maailmas laiemalt toimub,» ütles Laura Kalda. «TEDx ei anna praktilisi «kuidas kiiresti rikkaks saada»-stiilis nõuandeid, vaid loob ideede jagamise ja kasvatamise ruumi, mis viib ka sind ennast edasi ja aitab maailmas paremini orienteeruda,» lisas Kalda.   

Tuntud konverents

Põhikonverentsi TED, millest TEDx Tartu on inspireeritud, peetakse kord aastas USAs Californias.

Seal on esinenud näiteks Steve Jobs, Bill Clinton, Bill Gates, Al Gore ning teisigi maailmakuulsaid teadlasi ja Nobeli auhinna laureaate. Põhikonverentsil saab osaleda igal aastal tuhatkond inimest, kuid internetis (www.ted.com) on TEDi kõnesid vaadatud üle 500 miljoni korra.

Registreerumine TEDi vaimus kohalikule üritusele TEDx Tartu algas eile ning kestab 6. novembrini. 

TEDx
• TEDx on maailmakuulsa konverentsi TED (Techno­logy, Entertainment, Design) vormi ja missiooni järgides korraldatud kohalik üritus, mis võimaldab pisut osa saada põhikonverentsi vaimust «ideed, mis väärivad jagamist».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles