Tartu kutsub kesklinna planeerima

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kesklinn.
Tartu kesklinn. Foto: Margus Ansu

Täna kell 14 algab Tartu kesklinna arengustrateegia koostamise avaseminar, kuhu on kutsutud ka kesklinna suuremate asutuste ja organisatsioonide esindajad. Tartlased saavad oma ettepanekuid esitada linna kodulehel.

Arengustrateegia kujundamine on kesklinna üldplaneeringu koostamise esimene etapp, rääkis pressiesindaja vahendusel Tartu abilinnapea Raimond Tamm. Protessi käigus töötatakse välja kesklinna visioon ning selgub sotsiaalmajanduslikult ja kultuuriliselt jätkusuutlik arengustsenaarium.

«Strateegiale tuginedes määratakse üldplaneeringuga tänavate, puhkealade ja hoonestusalade asukohad, maakasutuse juhtfunktsioonid ning hoonestuse põhimõtted Tartu kesklinnas,» selgitas Tamm.

Avaseminari eesmärk on tutvustada strateegia koostamise põhimõtteid, arutleda Tartu kesklinna arenguvajaduste- ja võimaluste üle ning saada osalejatelt ideid ja ettepanekuid.

«Tahame sellesse protsessi kaasata võimalikult palju erinevate inimeste arvamusi - huvirühmade esindajaid, eksperte ja kõiki kodulinna arengust huvitatud tartlasi,» lisas Tamm.

Alates 25. oktoobrist saavad kõik linlased Tartu veebilehel väljendada oma arvamust erinevate Tartu kesklinnaga seonduvate teemade kohta ning teha ettepanekuid olukorra parandamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles