Väino Kull astub täna linnavolikogu ette

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väino Kull on üle 20 aasta linnavalitsuse ja -volikogu tööde ning tegevusega seotud olnud.
Väino Kull on üle 20 aasta linnavalitsuse ja -volikogu tööde ning tegevusega seotud olnud. Foto: Margus Ansu

Endine Tartu linnapea ja volikogu esimees Väino Kull astub täna volikogu ette, et kandideerida planeeringute ja ehitusküsimuste eest vastutavaks abilinnapeaks ehk ametist lahkunud Anto Ili ametikohale.



Olete olnud aastaid Tartus nii linnapea kui ka volikogu esimees. Milliste tunnete ja eesmärkidega kandideerite seekord abilinnapeaks?

Ma pole olnud mitte ainult linnapea ja volikogu esimees, olen üle 20 aasta linnavalitsuse ja -volikogu tööde ja tegevustega volikogu kaudu seotud olnud.

Sellise ettepaneku linnapea tegi ja linnapeal on õigus esitada volikogule kinnitamiseks oma kandidaadid. Loomulikult kui fraktsioon seda toetab.

Eeldan, et ma suudan vaadata asjad üle, mis seisus need on, ja hakata kohe tööle. Mul ei ole õpipoisi katseaega vaja.

Eks see ole ka üks põhjusi, miks mind välja valiti.

Kui volikogu teid ametisse kinnitab, jääb teil valimisteni ametiaega pisut üle üheksa kuu, mida on valdkonda arvestades üsna vähe. Kas midagi suurt ära teha jõuab?

Vaevalt. Asju tuleb üle vaadata, sest majandusolukord on väga palju muutunud. Tormamise aeg on möödas, saab rahulikult tegelda arengukava ja planeeringutega.

Kas on tõsi, et erakonnakaaslased pakkusid teile abilinnapea kohta, sest olite pärast hiljutist koondamist Levadia-Tartu juhataja ametikohalt töötu?


Ma olen pensionär, ma ei olegi töötu.

Mulle tuli üllatusena, kui linnapea tegi mulle pakkumise. Olin juba leppinud, et olen rahulikult järgmiste valimisteni volikogus.

Vabam elu võrreldes sellega, mis tuleb siis, kui homme (täna volikogus – toim) juhtub.

Kas teil on oma edu suhtes kahtlusi?

Ei tohiks olla. Step by step siiski.

Linnapea on teinud ettepaneku määrata teie kuupalgaks 60 322...

Lugesin ka lehest...

...millele lisandub veel auto kasutamise kompensatsioon 6000 krooni ja tuhat krooni mobiilikõnede hüvituseks. Kas leiate, et teile pakutava kuupalga suurus on põhjendatud?

No pärast otsustamist lahingut ei lööda. Selle on volikogu kehtestanud tulevaks aastaks. Ega me linnapeaga palgateemal ei ole rääkinud. See tuli Anto Ili äraminekuga välja.
Mul ei ole õpipoisi katseaega vaja. Eks see ole ka üks põhjusi, miks mind välja valiti.

Kui see uudis tuli, oli kriitikat võrdlemisi palju, ka võrdluses Tallinnaga peeti seda suuremaks, kui peaks olema. Kas praegune linnavalitsuse liikmete palga suurus Tartus on praeguses majandusolukorras mõistlik? Külmutamine küll, aga võibolla liiga kõrgel tasemel?

Ma ei hakka selle kollegiaalse otsuse üle siin eraldi diskuteerima.

Kas usute, et Reformierakonnal õnnestub sügisestel kohalikel valimistel saada rohkem volikogukohti kui eelmise korra 19, praegu olete küll ühe koha juurde saanud?

Me kõik teeme tööd selle nimel. Seda soovivad muidugi kõik erakonnad.

Kui suureks peate tõenäosust, et see Reformierakonnal õnnestub?


Ega välistatud ei ole, ikka loodame. Sõltub sellest, kuidas me viimane aasta töötame.

Väino Kull

• Sündinud 8. novembril 1943
Senine teenistus Tartu linnavalitsuses ja -volikogus:
• jaanuar 1990 kuni detsember 1991 – abilinnapea
• november 1993 kuni oktoober 1996 – linnapea
• oktoober 1996 kuni oktoober 1999 – linnavolikogu esimees
• oktoober 1999 kuni oktoober 2002 – linnavolikogu aseesimees
• oktoober 2002 kuni detsember 2008 – linnavolikogu liige, Reformierakonna fraktsiooni esimees, rahanduskomisjoni esimees, arengu- ja planeerimiskomisjoni ning õigus- ja korrakaitsekomisjoni liige

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles