Blackberry pakub euroopalikke roogi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blackberry juhataja Sergei Kustov ootab avatavasse restorani nii eestlasi kui venelasi. «Tahaksime, et see oleks Euroopa restoran. Me ei tee klientidel vahet,» ütles Kustov.
Blackberry juhataja Sergei Kustov ootab avatavasse restorani nii eestlasi kui venelasi. «Tahaksime, et see oleks Euroopa restoran. Me ei tee klientidel vahet,» ütles Kustov. Foto: Sille Annuk

Seni on uusi söögikohti tekkinud peamiselt kesklinna piirkonda, kuid paari nädala pärast Raatuse tänaval avatav restoran Blackberry soovib tõestada, et hea söögiga on võimalik meelitada kliente ka kaugemale.

Uus restoran-sohvabaar alustab tegevust paar aastat tagasi valminud tumedate klaasidega kortermaja esimesel korrusel Raatuse ja Uue tänava nurgal.

Söögikoht koosneb kahest suuremast ruumist: restoranist ja sohvabaarist, millel on eraldi sissepääs, kuid ruumid on ikkagi omavahel ühendatud. Kohe üle tee asub ööklubi Illusion.

«Ma arvan, et see on päris hea koht,» hindas uue söögikoha juhataja Sergei Kustov restorani asukohta ning tõi näite Tallinnast, kus head sööki sõidetakse nautima näiteks ka Piritale. «Kesklinn on peamiselt turistidele, aga meie tahame, et inimene saaks rahulikult istuda ning ka tasuta parkida.»      

Hommikul kaheksast lahti restoran hakkab pakkuma nii hommikusööki kui päevapraadi ning pärastlõunati à la carte’i menüüd.

«Enamasti on tegu Euroopa toitudega. Näiteks püreesupid ja steigid, aga tulevad ka mõned sushi'd ja aasiapärased supid,» selgitas Kustov ning lisas, et seljankat nende juures süüa ei saa.

Odavalt head ei saa

Põhiroogade hinnad jäävad vahemikku 8–15 eurot, kuid päevaprae peaks kätte saama umbes viie ning hommikusöögi kolme euroga.

«Meil on ülevaade teiste söögikohtade hindadest ja tahame teha nii, et need oleks inimestele sobilikud. Aga hea restoran ei saa pakkuda ka väga odavaid sööke,» põhjendas Kustov valitud hindu.

Restorani juhataja sõnul on ruumid kujundatud art déco stiilis. «Õigemini on see klassikalise ja modernse stiili segu,» lausus Kustov.

Peale söögisaalide on Blackberrys ka konjaki- ja sigarituba ning soojal ajal saavad kliendid istuda suveterrassil. Restorani hakkab pidama Mels Grupp OÜ ning praegu koolitatakse töötajaid.

«Ootame siia häid, tarku ja rikkaid inimesi, kes oskavad hinnata ning nautida head toitu,» ütles Sergei Kustov, kelle arvates annab ka söögikoha nimi edasi selle olemust. «Meil oli mitu nimevarianti ning lõpuks jäi Blackberry ehk Põldmari. See on väike ja maitsev mari, mis on natukene eksklusiivne.»

Linna ettevõtlusosakonna juhataja Malle Blumenau ütles, et uue söögikoha ellujäämine sõltub eelkõige pakutava söögi kvaliteedist.

«Kui on hea menüü ja hea kokk, siis läheb neil hästi, sest me kõik tahame saada toiduga maitseelamusi. Samuti peab hinnaklass olema selline, et sinna tahetakse minna,» rääkis Blumenau.

Kõik sõltub kvaliteedist

Samas arvas Blumenau, et à la carte’i menüüga on läbi lüüa keeruline. «Ikka väga raske, sest restoranides käiakse vähe. Minnakse vaid pidupäevadel ja nädalavahetustel, aga mitte tööpäevadel,» nentis Blumenau.

Linna esindaja sõnul tuleb uusi söögikohti üha juurde. «Ei saagi sellest väga hästi aru. Kõik arvavad, et pakuvad midagi uut. Aga võib-olla see ongi õige? Las nad tulevad ja katsetavad, sest muidu ei tea oma võimeid,» rääkis Blu­­menau, kelle sõnul näitab praegune ettevõtlusnädal, et lisandunud on palju noori. «Tundub, et ettevõtluses hakkab generatsioonide vahetus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles