Reformierakond: opositsioon pistab käe tartlaste taskutesse

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GoBus'i liinibuss Tartus.
GoBus'i liinibuss Tartus. Foto: Sille Annuk

Reformierakonna Tartu piirkond tunneb hämmeldust opositsiooni erakondade soovimatuse üle tõsta GoBusile eraldatavat dotatsiooni, mille ainukene alternatiiv on paratamatult piletihinna tõus.


Linnapea Urmas Kruuse sõnul arutati reedesel rahanduskomisjoni koosolekul plaani suurendada GoBusile eraldatavat dotatsiooni eesmärgiga välistada bussipiletite järjekordne hinnatõus Tartus.

«On kahetsusväärne, et IRL soovib kõrgemaid bussipileti hindu seades tartlaste taskuid tuulutada,» ütles Kruuse.

«Linnavalitsuse ja GoBusi vahel sõlmitud lepingu kohaselt on bussifirmal õigus esitada taotlus linnavolikogule bussipiletite hindade tõstmiseks. Reformierakond seevastu seisab igal juhul selle eest, et ühistransport oleks tartlastele ka edaspidi taskukohase hinnaga,» kinnitas Kruuse.

Rahanduskomisjoni koosolekut kommenteerinud abilinnapea Margus Hansoni sõnul paneb tõsiselt imestama ka sotsiaaldemokraatide käitumine, kelle esindaja Tõnu Ints soovis dotatsioonide suurendamise vältimiseks võtta pensionäridelt tasuta sõidu õigus, lisas Hanson.

AS GoBus on esitanud Tartu Linnavalitsusele põhjendatud taotluse avaliku bussiliiniveo sõidupiletite hindade tõstmiseks alates 01. jaanuarist 2009. a.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles