Tartu Linnasprint võtab homme hooaja kokku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnasprint.
Tartu linnasprint. Foto: Allikas: EMÜ SK

Neljapäeval, 29. septembril joostakse-kõnnitakse Tartu kesklinnas viiendat hooaega väldanud orienteerumisvõistluse Tartu Linnasprint kolmas ning ühtlasi ka tänavune viimane etapp.

Start on Raekoja platsil avatud 16.30 – 18.30. Kepikõndijad lähetetekse teele kell 18.00.

Linnasprindi näol on tegu Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonna tudengite eestvedamisel alustatud Tartu Raekoja platsi vahetusläheduses ning Toomemäel toimuva orienteerumisvõistlusega, kus paarilisega tuleb aja peale läbida orienteerumiskaardi abil märgistatud punktid. Rada on võimalik läbida joostes kui ka kepikõndides teejuhiga. Orienteerujatel on kaks võistlusklassi: üldklass ja koolinoored ning naiste, meeste paaride eraldiarvestus. Rada on läbitav kõigile ning võistlusest saavad osa võtta spordihuvilised igas vanuses, alates sülelapsest kuni eaka eani välja.

Eelmisel hooajal läbisid distantsi ka Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen, Tartu linnapea Urmas Kruuse ning tollane abilinnapea Vladimir Šokman, kes kõik hindasid üritust väga toredaks tartlastele igapäevase kehalise aktiivsuse tõstmiseks ning vaba aja veetmise võimaluseks. Samuti on üritus hea võimalus õppida tundma Tartu kesklinna veidi teise pilgu alt avastades uusi põnevaid kohti.

Tartu Linnasprint on suunatud tervislike eluviiside, orienteerumise propageerimisele ning sportliku meelelahutuse pakkumisele. Ürituse korraldamise idee tuli Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonna neljal tudengil kooliprojekti raames. Esimese ürituse korraldamine kulges aga nii edukalt, et üritus on muutunud lahutamatuks iga-aastaseks Tartu kesklinnas läbiviidava suurüritusega. Nüüdseks on Tartu Linnasprindi peakorraldajaks on Eesti Maaülikooli Spordiklubi.

Homse üritusega tõmmatakse joon alla tänavusele hooajale. Järgmise hooaja avapauk lüüakse 2012. aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles