Palamuse ootab «nunnusid» päev enne väljanäitust

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur Paunvere väljanäitus.
Suur Paunvere väljanäitus. Foto: Sille Annuk

Reedel on õige ja ühtlasi viimane aeg Palamusele ära viia suuremõõtmelised ja iseäraliku väljanägemisega köögi- ja puuviljad, mis on plaanis esitada XIV Suure Paunvere väljanäituse ja laada traditsioonilisele nunnukonkurssile.

Palamuse vallavanema Urmas Asteli sõnul oodatakse nunnusid reedel, sest siis jõuavad  hindajad rahulikult neid mõõta ja kaaluda.

«Mõnikord on mulle helistatud laupäeval väljanäituse hommikul ja küsitud, kas sellise suuruse või välimusega aed- või põlluvilja tasub tuua. Sel juhul on aga kavatsus üldiselt hiljaks jäänud, sest ei jätku enam aega saaduste ülevaatamiseks.»

«Nunnusid» võtavad laada korraldajad vastu nii Oskar Lustu nimelises Palamuse gümnaasiumis, kus korraldatakse nendest ka väljanäitus. Samuti võib neid tuua Palamuse rahvamajja või vallamajja.

Aedvilja esitleja ei pea ise tingimata väljanäitusel osalema. Vajalik on, et ta jätaks oma kontaktandmed ja vajaduse korral võetakse temaga ühendust, lisas omavalitusjuht.

Paunvere väljanäituse ja laada peakorraldaja Reelika Kivimurd arvas, et mõneti  raske on prognoosida, missugune köögi- või puuvili tänavu nunnukonkursi võita võib. «Nagu teada on sel aastal eriti jõudsalt kasvanud kõrvitsad. Väljanäitusele peaksid aga jõudma ka eestimaised viinamarjad.»

Laadale oli neljapäevase seisuga registreerunud 912 kauplejat. Müüjaid tuleb rohkem kui möödunud aastal. Mitmed nendest saabuvad Lätist, kust tuuakse kaasa sealseid puunikerdusi, keraamikat ja muudki käsitööd.

«Tänavu reklaamisime väljanäitust ja laata ka lõunanaabritele ja pealegi asub Lätis ja Palamuse valla sõprus-ja koostööpiirkond Priekuli,» rääkis Kivimurd.

Raha teenimiseks ei pea aga Paunveres tingimata mõnda kaupa müüma. Nimelt kõige atraktiivsema ja huvitama kostüümiga inimene saab preemiaks 10 000 eurosenti.

Möödunud aastal pälvisid sellise auhinna, mis toona veel kroonides, toitlustajad, kes olid kehastunud köstri perekonnaks.

Seekordset väljanäitust ja laata juhib tänavune Oskar Lutsu huumoripreemia laureaat Ott Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles