Eksperdid: Tartu jätab Emajõe võimalused kasutamata

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõgi Tartus.
Emajõgi Tartus. Foto: Margus Ansu

Välisekspertide hinnangul on Tartus üheks probleemiks linna tunnusjoone - Emajõe - potentsiaali kasutamata jätmine.

Üle neljakümne linnaplaneerija ja arhitekti üheksast Läänemere-äärsest riigist esitlesid oma nägemust Tartu kesklinna arendamiseks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tartusse kogunenud väliseksperdid said oma nägemust Tartu kesklinnast alustada puhtalt lehelt, andes oma hinnangu varasematest planeeringutest, ideedest ja vaidlustest sõltumatult.

Töötubades jõuti eranditult järeldusele, et Tartu on jätnud kasutamata Emajõe potentsiaali.

Linnaplaneerimise ekspert Aarhust Taanist Niels-Peter Mohr Nielsen ütles, et jõgi on veidi anonüümne, seda ei kasutata piisavalt.

Ettepanekutena jõe paremaks ärakasutamiseks toodi välja jõeäärse promenaadi korrastamine, veepealsete restoranide rajamine ning samuti suvel ujumiskoha või talvel uisuvälja rajamine.

Rohke rohelusega Tartu kesklinna parkidesse võiks ekspertide hinnanguil rajada, lisaks valgusele, ka uut õhku kohvikute näol ning tuua linna äärealadele nihkunud spordirajad ka jõeäärsetesse parkidesse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles