Direktorid: Tartu Kunstimuuseumi kadumine on pigem juriidiline muutus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstimuuseum.
Tartu kunstimuuseum. Foto: Sille Annuk

Eesti Kunstimuuseumi ja Tartu Kunstimuuseumi juhid arutasid neljapäeval lõpuks omavahel, kuidas edasi toimetada, kui teisest esimese filiaal saab.

Tartu Kunstimuuseum ei kao mitte kuhugi ja selle muutumine Eesti Kunstimuuseumi filiaaliks on pigem juriidiline, organisatoorne muutus, samuti jäävad Tartusse selle muuseumi kogud, kinnitasid täna mõlema asutuse juhid, vahendab ERR Uudised.

Tartu Kunstimuuseumi direktor Reet Mark ütles, et esialgu on iseseisvuse kaotamine raske, aga kui omavaheliste analüüsidega ühele poole ning töögrupid moodustatud saadakse, võib pilgu tulevikku suunata.

Eesti Kunstimuuseumi peadirektor Sirje Helme ütles, et ta ei oska öelda, kas kultuuriministeeriumi otsus on halb või hea, kuna selline on riiklik kultuuripoliitika ja muuseumi asi on see heaks teha.

Mis saab Tartu Kunstimuuseumi hoonetest, millest Vallikraavi tänava oma ei tasu ministri hinnangul enam renoveerimist, selgub paari kuu jooksul analüüside käigus ja mingisugune selgus tuleviku osas peaks saabuma novembri lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles