Väliseksperdid pakuvad Tartu kesklinna arenguks omi lahendusi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kesklinn.
Tartu kesklinn. Foto: Sille Annuk

Tartusse on saabumas üle 40 linnaplaneerija ja arhitekti üheksast Läänemere-äärsest riigist, kes tutvuvad homme algava linnaplaneerimise seminari raames Emajõelinnaga ning pakuvad selle planeerimiseks välja omad lahendused.

«Kuna Tartu linnal on praegu käsil nii kesklinna üldplaneeringu kui kõrgkoolide planeeringu koostamine, siis kulub välisspetsialistide värske pilk meile marjaks ära,» ütles abilinnapea Raimond Tamm pressiesindaja vahendusel.

Esmaspäeval tutvustavad kohalikud asjatundjad väliskülalistele Tartu kesklinna planeerimise eripärasid ja probleeme, pärastlõunal tehakse ühine ringkäik südalinnas ning vaadatakse üle planeerimise seisukohalt kõige problemaatilisemad alad.

«Need on Emajõe-äärsed pargialad kesklinnas Kaarsilla ümbruses ja ava- ning Sadamaturu piirkond Turusilla lähistel,» märkis Tamm.

Pärast välisekspertidele reaalsete olude tutvustamist algab töö rühmades. Kolmapäeva hommikuks esitlevad töögrupid oma nägemusi nende alade tulevastest planeeringuvõimalustest.

Läänemere linnade liidu linnaplaneerimise seminari teisel päeval jagavad oma kogemusi Soome, Rootsi, Taani ning Läti eksperdid. Järgnevad töötoad, kus pakutakse välja omapoolsed planeeringulahendused Tartu kesklinna jõeäärsetele aladele.

Oma töid esitlevad  töögrupid kolmapäeval kell 10. Tartu linnavalitsus loodab kolme päeva jooskul toimuvatest seminaridest ja töötubadest ammutada väärtuslikke mõtteid ja ettepanekuid kesklinna üldplaneeringu edasiseks koostamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles