Tartu maksab raudteejaama ootesaali rajamiseks 100 000 eurot

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vaksal.
Tartu vaksal. Foto: Sille Annuk / Postimees

Volikogu andis linnavalitsusele loa maksta Tartu jaamahoone omanikule OÜle Elikante 100 000 eurot toetust raudteejaama ootesaali ehituseks. Vaksali 6 asuvasse hoonesse peaks seller aha abil tulema 344 ruutmeetri suurune  ootesaal, mille ruumid taastatakse algupärasel kujul.

Volikogu lähtus otsuse tegemisel avalikust huvist tagada Tartu rongijaamas linnakodanikele ja külalistele normaalsed ootetingimused.

Linna toetus makstakse välja pärast ootesaali valmimist ja kasutusloa väljastamist ning ruumide üürilepingu sõlmimist, millega on tagatud nende avalik kasutus vähemalt 2031. aasta lõpuni.

Tänase otsusega tühistati ühtlasi ka volikogu poolt 2009. aasta juunis tehtud otsus, mis lubas maksta Tartu vaksali vana hoone ja sellele kavandatud uue osa ühendamiseks vajaliku tunneli rekonstrueerimiseks ja tunneli laienduse ehituseks ühekordset toetust miljon eesti krooni. Kuna hoone uue osa ehitus ei realiseerunud, siis toetust välja ei makstud.

Augusti alguses otsustas linnavalitsus toetada eraldi 64 000 euroga raudteejaama tunneli ja sinna viivate kaldteede ehitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles